• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Osmaneli mezbahası Kurban Bayramı’na hazır

Osmaneli mezbahası Kurban Bayramı’na hazır
Bilecik'in Osmaneli Belediyesi tarafından Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte gerekli hazırlıklar tamamlandı.

Bilecik'in Osmaneli Belediyesi tarafından Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte gerekli hazırlıklar tamamlandı.

Osmaneli Belediye mezbahası bu sene de Kurban Bayramında kesintisiz hizmet verecek. Son teknolojik yöntemlerle kurulan Osmaneli Mezbahası kesim için hazır hale getirildi. Kurban kesmek isteyen vatandaşlar Osmaneli mezbahasına kaydını yaptırarak sıra numarası alabilecekler.

Osmaneli Belediyesi Veteriner Hekimi Abdullah Tetik, kurban kesecek vatandaşların mezbahayı tercih etmelerini istedi.Mezbahada uzman kasap kadrosunun bulunduğunu hatırlatan Tetik, "İslami şartları yerine getirerek kesimler sürecektir. Bu sene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının aldığı kararla dişi hayvan kesimi yasaklandı. Dişi hayvan kesebilmek için Veteriner Hekimlerden damızlık değeri olmadığına dair raporu olmayanların hayvanları kesmeyeceğiz. Bu tip kurbanlık hayvan alan vatandaşlarımız buna dikkat etsinler. Ayrıca kurbanlık hayvan seçerken 2 yaşını doldurmuş olmasına, sağlıklı olmasına dikkat etsinler. Sağlık sorunu ile karşılaşan vatandaşlarımız bizleri arayabilirler. Bayram günü de şüphelendikleri et görüntüleri için muhakkak bizleri arasınlar. Çünkü hayvandan insana bulaşan hastalıklar olmaktadır. Bu hastalıkların teşhisi için 7/24 Kurban Bayramı boyunca hizmet vereceğiz" dedi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ise, Osmaneli'nde vatandaşların huzurlu bir bayram geçirebilmeleri için Osmaneli Belediyesi olarak her türlü hazırlıkları yaptıklarını belirterek, "Mübarek Kurban Bayramını hep birlikte huzur ve sevgi içerisinde geçirmek için, Osmaneli Belediyesi olarak tüm önlemleri aldık ve hazırlıklarımızı yaptık. Vatandaşlarımız kurbanlarını Belediyemiz Mezbahasında huzur içerisinde kestirebilirler. Ben Belediye Başkanı olarak vatandaşlarımdan, kurbanlıklarını sağlıksız ortamlarda kesmemelerini istirham ediyorum. Şimdiden bütün hemşehrilerime hayırlı bayramlar diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim