• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Osmancık’ı Zenginleştircek Proje

Osmancık’ı Zenginleştircek Proje
Osmancık Belediyesi ilçenin ekonomik potansiyelini büyütmek amacıyla önemli bir projeye imza attı.

Osmancık Belediyesi ilçenin ekonomik potansiyelini büyütmek amacıyla önemli bir projeye imza attı. D100 Karayolu, Amasya sınırına kadar olan 18 kilometrelik ticaret merkezine dönüşüyor.

Osmancık Belediyesi tarafından yaklaşık 1,5 yıldır titizlikle yürütülen ticari alan çalışması tamamlandı. D100 Karayolunun çift yönlü olarak Osmancık ilçe merkezinden Amasya sınırına kadar 18 kilometre boyunca ticari alan ilan edildi.

18 KİLOMETRELİK YENİ TİCARET MERKEZİ

Yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, tamamlanan çalışmalar ve yapılacak projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. D100 Karayolunun Osmancık için önemli bir ticari potansiyel olduğuna dikkati çeken Başkan Karataş, ilçe merkezinde yoğunlaşan beş kilometrelik ticari alanın yapılan çalışma ile 18 kilometre daha genişletildiğini ifade etti.

Projenin ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten Başkan Karataş, "İlçemizden geçen D100 Karayolu Avrupa'yı Asya ve Ortadoğu'ya bağlayan ulaslararası öneme sahip bir güzergah. Karayolları verilerine göre şehrimizden her gün ortalama 10 bin araç geçiyor. Esnaflarımız yol güzergahında açtıkları işletmelerlerle bu potansiyeli belirli bir ölçüde ticarete dönüştürmeyi başarmış durumda. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Şu anda yol kenarında büyük çoğunluğu leblebici ve pirinççi olmak üzere yaklaşık 100 işletme faaliyet gösteriyor. Yoğunluk daha çok 5 kilometrelik şehir geçişini kapsıyor. Biz bu ticari alanı 18 kilometre daha genişleten bir çalışma yaptık" dedi.

YATIRIM YAPMAK KOLAYLAŞACAK

D100 Karayolunun ticari alan olmasıyla birlikte yatırım yapmak isteyen girişimcilerin önündeki engellerin aşılmış olduğunu dile getiren Başkan Karataş "D100 Karayolundaki potansiyeli değerlendirmek isteyen girişimciler ilçe dışında uygun buldukları arazilere yatırım yapmaya çalışıyorlardı. Ancak bir takım sorunlarla karşı karşıya kalınıyordu. Bu alanın ticari olarak değerlendirilmesinin sağlayacağı katkıyı göz önünde bulundurarak girişimde bulunduk. İlgili tüm kurumların onay süreci 1,5 yıl sürdü. D100 Karayolunun her iki kenarı ortalama 150 metre genişliğinde ticari alan ilan edildi. Girişimcilerimiz bu alan içerisinde kolaylıkla yatırım yapabilecekler." diye konuştu.

EKOMONİYE BÜYÜK KATKI SAĞLAMASI HEDEFLENİYOR

D100 Karayolunun ticari alana dönüşmesinin ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten Başkan Karataş, "Osmancık'ın en büyük ticari potansiyellerinden birisi D100 Karayoludur. Mevcut durum değerlendirildiğinde şehir merkezinde 5 kilometrelik güzergâhtaki işletmeler ilçe ekonomisinin büyük bir bölümünü oluşturuyor. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda buradaki ticaretin artması ilçe ekonomisinin hızlı bir şekilde büyümesini sağlayacaktır. Girişimcilerin bu alanda yatırım yapma eğilimi de göz önünde bulundurularak bu çalışmaya imza atılmıştır. Kısa sürede ticari işletme sayısında hızlı bir artışla birlikte ilçe ekonomisinin güçlenmesini hedefliyoruz. Böylelikle D100 Karayolunun ticari potansiyelinden en üst seviyede yararlanmış olacağız." ifadelerini kullandı.

OSMANCIK'IN GELECEK 50 YILINI PLANLIYORUZ

İlçede alt yapı, kaldırım yol gibi rutin çalışmaların dışında İçme Suyu Barajı, Organize Sanayi Bölgesi, Kentsel Dönüşüm, Irmak Islah Projesi, Taşkın Koruma Projesi, Kültür Varlıklarını Koruma Projeleri gibi önemli yatırımların yapıldığını ifade eden Başkan Karataş, bu çalışmaların Osmancık'ın gelecek 50 yıllı planı kapsamında hayata geçirildiğini sözlerine ekledi.

Osmancık’ı Zenginleştircek Proje

Osmancık’ı Zenginleştircek Proje

Osmancık’ı Zenginleştircek Proje

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim