• BIST 9792.13
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Osman Toprak’tan Mhk’ye Rest

Osman Toprak’tan Mhk’ye Rest
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Osman Toprak ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un Teknik Direktörü Bayram Kadir Bektaş, hafta sonunda...

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Osman Toprak ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un Teknik Direktörü Bayram Kadir Bektaş, hafta sonunda oynanan Adanademirspor maçında hakemlerin kararları nedeniyle tepki gösterdi. Başkan Toprak, hatalı kararlara seyirci kalınmaya devam edilirse takımı ligden çekebileceklerini ifade etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, PTT 1. Lig 22. haftasının kapanış mücadelesinde sahasında ağırladığı Adana Demirspor'a 2-0 mağlup olmasının ardından, yaşanan hakem hatalarıyla ilgili Başkan Osman Toprak ve Teknik Direktör Bayram Kadir Bektaş birlikte basın toplantısı düzenledi.

TOPRAK: "TFF VE MHK HAREKETE GEÇMEDİ"

Başkan Osman Toprak, 2-0 kaybettikleri müsabakaya hatalı ve yanlış kararlar nedeniyle maçın hakemlerini eleştirdi. Maçta oyuncularının gördüğü kırmızı kartta hakem Emre Malok'a tepki gösteren Toprak, "Türkiye ve Gaziantep Sporuna katkı yapmak adına kurulmuş, bir çok farklı kategorilerde sayısız başarılara imza atan, örnek alt yapı tesisleri ile örnek sporcular yetiştiren ülke genelinde adından sıkça söz ettiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesporumuz özelikle son zamanlarda uğradığı hakem kıyımlarına dün Adana Demirspor maçı ile bir yenisini daha eklemiştir. Daha önceki maçlarımızda aleyhimize verilen maça etki eden bariz hakem hatalarıyla canımız defalarca yanmıştır. Maalesef Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamış ve harekete geçmemiştir. Televizyonlardan canlı olarak yayınlanan Adana Demirspor maçında hakem Emre Malok'un aleyhimize verilen iki kırmızı kart aleyhimize verilen penaltı ve diğer kararları Türk kamuoyunun vicdanına sunuyoruz" diye konuştu.

"BIÇAK KEMİĞE DAYANDI"

"Maçın orta hakemi Emre Malok ya futbol kurallarını bilmiyor ya da eyyam yapıyor artık bıçak kemiğe dayandı" diyen Başkan Toprak, "Futbolcularımız emeklerini sahada sarf ederek, terlerini son damlasına dökerek, başları açık alınları dik bir şekilde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un yakışır bir biçimde mücadele ediyorlar. Bizim hakimin kollamasına federasyonun kollamasına ihtiyacımız yok. Biz özelikle şunu belirtmek istiyoruz; maçların adil yönetilmesi ve eşit koşullarda mücadele etmeyi istiyoruz. Yapılan hakem hatları ve yanlış kararlar nedeniyle kendimizi akıntıya karşı kürek çekiyormuşuz gibi hissediyoruz. Son olarak Adana Demirspor maçında kıyımına uğradığımız tüm Türkiye tarafından görüldü" dedi.

"TAKIMI LİGDEN ÇEKMEYİ DÜŞÜNÜRÜZ"

Toprak, Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'nun hataları sürdürmesi halinde takımı ligden çekmeyi bile düşünebileceklerini belirtti. Toprak, "Büyükşehir Belediyespor olarak bu hakem kıyımlarına ve bu hatalar yüzünden puan kayıplarına tahammülümüz kalmadı. Bu tarz hakem hataları devam ederse aleyhimize kasıtlı olduğunu düşündüğümüz, bu kararlar devam ederse, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, bütün bu olaylara seyirci kalmaya devam ederse, takımımızı ligden çekmekte dahil her türlü uygulamayı yapabileceğimizi spor kamuoyuna üzülerek bildiriyoruz. Emeğin en yüce değer olduğunu belirmek istiyoruz" diye devam etti.

Teknik Direktör Bayram Kadir Bektaş ise yaptığı açıklamada, "Biz kimsenin kollanmasını istemiyoruz. Haksız puan haksız kazançta istemiyoruz. Sadece bir maçın adaletli yönetilmesini istiyoruz" dedi.

Rakiplerinin de böyle bir şeye ihtiyacı olmadığını düşündüğünü belirten Bektaş, "Maç ne güzel başlamışken inanın ben bu gün çok güzel bir maç izleyeceğimi düşündüm. Kendi adıma da takım adına da çok güzel başlayan bir maçtı. Eminim ki maçın görüntülerini hakemde izlemiştir Kendisinin bana ifadesi "pozisyonu ben öyle gördüm, ben tekrarını izleyip eğer öyle değilse çok üzülürüm" dedi. Üzülmenin sonradan bir anlamı yok, bu kararlar geri alınmıyor. Bu kritik virajda bizim için bu maç çok önemliydi. Ben daha dikkatli olmalarını isterim" ifadelerini kullandı.

Osman Toprak’tan Mhk’ye Rest

Osman Toprak’tan Mhk’ye Rest

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim