• BIST 9547.64
  • Altın 2475.524
  • Dolar 32.4926
  • Euro 34.5777
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C

Osman Pamukoğlu’ndan "PKK Nisan’da Giriş Yapar" Uyarısı

Osman Pamukoğlu’ndan "PKK Nisan’da Giriş Yapar" Uyarısı
Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) eski Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde konferans verdi.

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) eski Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde konferans verdi.

Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen konferansta konuşan Osman Pamukoğlu, Rusya'nın Amerika ile anlaştığını belirterek, "Bizim uçak Akdeniz'de düşürüldüğünde biz hava savunmamızı sağlayamadığımız için hatırlayın NATO ülkelerinin hava savunma sistemleri geldi. Yani Suriye'den bir tehdit geldiğinde Hollanda, ABD ve Almanya'nın hava savunma sistemi bizi koruyacaktı. Bir süre sonra sıra sıra bataryalar çekti gitti bizim Suriye ile askeri ve siyasi sorunlarımız devam etmiyor mu ediyor niye gidiyorsunuz çünkü ABD ve Rusya o tarihte Rus Hava Kuvvetleri'nin Suriye'ye gelmesi konusunda anlaştı" dedi.

"PKK'nın Türkiye'ye yoğun olarak giriş yaptığı dönem havaların ısınıp karların eriyip, kar sularının nehirlerde azaldığı Nisan'ın 20'leridir" diyen Pamukoğlu, "Çok dikkatli olmamız gerekiyor. Terör örgütü önümüzdeki günlerde Hakkari'nin güneyinde Barzani'nin kontrolündeki bölgede bulunan kamplarından ülkemize yoğun bir şekilde sızmaya başlayacaktır. Hakkari, Yüksekova, Nusaybin ve Şemdinli'de terör eylemleri hazırlığı içindeler. Güvenlik güçlerimiz Hakkari bölgesinde daha çok zorlanacaktır ona göre şimdiden hazırlık yapılıp strateji geliştirilmelidir" ifadelerini kullandı.

Pamukoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Şu anki tabloda Amerika ve müttefikleri bir arada üstelik bizde Türkiye olarak müttefikiz. Rusya ve müttefikleri bir tarafta. Bir kabile bile savaşa girerken etrafındaki topluluklar ile kabileler ittifak yapar, müttefik arar. Bizim güvenip birlikte hareket edeceğimiz samimi müttefikimiz kim ? sizlere soruyorum Türkiye-Irak sınırı Barzani'nin peşmergesinin elinde. Türkiye Suriye sınırında 90 km. dışındaki bütün alan şu an PYD'nin elinde. Önümüzdeki dönemde kalan bu kısımı da Suriye PKK'sına verecekler bir kenara not edin isterseniz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim