• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Osbük Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu’ndan Verimlilik Mesajı

Osbük Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu’ndan Verimlilik Mesajı
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Verimlilik Haftası nedeniyle Türkiye ekonomisinin dünya ekonomisinde...

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Verimlilik Haftası nedeniyle Türkiye ekonomisinin dünya ekonomisinde gelişmiş ilk on ülkesi arasında yer aldığını söyledi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, ekonomik büyüme ve ekonomik kalkınma için OSB'ler olarak verimliliği önemsediklerini vurguladı. Bu yıl 25 Nisan 01 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Verimlilik Haftası ile ilgili yazılı açıklama yapan Nakıboğlu; "Sürdürülebilir kalkınmanın ve rekabet gücünü belirleyen temel unsurlar işletmelerin verimlilik esaslı yapılanmalarıyla birlikte hizmet ve ürün üretebilmeleridir. Verimlilik, insan gücü ve çevreyi gözeterek kaynakların etkin kullanımı ile yüksek katma değer yaratacak şekilde doğru ürün ve hizmetleri üretmektir. Kalkınmanın ve sürdürülebilir rekabetin önemli bir unsuru olan verimliliğin artırılması için öncelikli olarak toplumun her kesiminde ve her ferdinde verimlilik bilincinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması bir gerekliliktir" dedi. Başkan Nakıboğlu, "Günümüzdeki rekabet ortamı, kaynakların etkin kullanımını, insan gücü ve ileri teknolojiye dayanan üretim yöntemlerinin önemini artırmıştır. Refah düzeyinin yükselmesinde ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasında verimliliğin gözetilmesi zorunludur" ifadelerini kullandı.

"OSB'LER OLARAK VERİMLİLİĞİ ÖNEMSİYORUZ'

OSBÜK Başkanı Nakıboğlu, "Ülkemiz ekonomisinin Dünyadaki ekonomisi gelişmiş ilk on ülkesi arasında yerini alması amacıyla; bugün itibariyle sayıları 297 olan ve 50 binden fazla üretim tesisinde 1 Milyon 700 Bin kişiden fazla istihdam sağlayan Organize Sanayi Bölgeleri ailesi olarak, sanayicimizin minimum maliyetle, azami verimlilik, daha çok üretmek, daha çok AR-GE yapmak, daha çok istihdam ve daha çok ihracat için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizin gururu Organize Sanayi Bölgeleri olarak, ülkemizin kalkınma ve büyüme yolundaki tüm engelleri ancak verimlilik artışına daha fazla önem vererek aşabileceğine inanarak çalışmalarımıza devam ediyoruz" şeklide konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim