• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Osbük Başkanı Cahit Nakıboğlu:

Osbük Başkanı Cahit Nakıboğlu:
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu(OSBÜK) Yönetim Kurulu Toplantısı Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu(OSBÜK) Yönetim Kurulu Toplantısı Gaziantep'te gerçekleştirildi. Çevre OSB'ler İstişare Toplantısında konuşan OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu, Organize Sanayi Bölgelerinde bugün 50 bin sanayi tesisinin olduğunu ve 1 milyon 700 binden fazla kişiye istihdam sağlandığını, 5 yıl içerisinde bu rakamın 3 milyona ulaşacağının öngörüldüğünü söyledi.

Her ay farklı OSB'de gerçekleştirilen OSBÜK bölge istişare toplantılarının Nisan ayı toplantısı yirmi Organize Sanayi Bölgesinin katılımıyla, ülkemizin en büyük Organize Sanayi Bölgesi olan Gaziantep OSB'nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi. OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, 3 günlük program dahilinde ilk gün Gaziantep OSB'nin yeni Başkanı Deniz Köken'i ziyaret etti. Aynı gün Nisan Ayı Yönetim Kurulu ve Bölge Müdürleri Komisyon toplantıları yapıldı. Programın son gününde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü Mekansal Planlama Daire Başkanı Hamit Akkaya'nın da katılımlarıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan illerimizdeki yirmi OSB'den ellinin üzerinde OSB başkan ve yöneticilerinin katıldığı istişare toplantısında, OSB'lerin ortak sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

"BÜYÜK TÜRKİYE" İÇİN EN ÖNEMLİ ROL OSB'LERİN"

Büyük Türkiye hayalimizin gerçekleşmesinde ki en önemli rolü yine OSB'lerin üstleneceğini söyleyen OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu, "Bizler de sizler gibi sanayicileriz ve sanayileşmenin ülkemiz için nedenli önemli olduğunun farkındayız. Sanayiciler sadece ülke ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamıyor, aynı zamanda ülkesinin geleceğinin oluşmasına da büyük ölçüde etki ediyor. 1961 yılında Bursa'dan başlayarak Anadolu ya dalga dalga yayılan OSB'ler; bir zamanlar iğneden ipliğe her şeyin ithal edildiği tüketen Türkiye'nin, üreten Türkiye olması hayalini bu gün gerçekleştirerek ülkemiz ekonomisini en büyük 20 ülke arasına yükseltmiştir. 21. Yüzyıla Türk damgasını vuracak Büyük Türkiye hayalimizin gerçekleşmesinde ki en önemli rolü yine OSB'ler üstlenecektir" ifadelerini kulandı.

"ÜRETİMİN LOKOMOTİFİ OSB'LER"

Üretimin lokomotifleri olan, Organize Sanayi Bölgelerinin; sanayileşmeyi planlı bir şekilde hızlandırmak, ulusal ve bölgesel işsizliği azaltmak, dengeli bir bölgesel kalkınmayı sağlamak, yerli ve yabancı yatırımlar için çekim alanı oluşturmak gibi sayısız etkiyi de beraberinde gerçekleştirdiğini belirten Nakıboğlu, "Cumhuriyet tarihimizin en büyük ve en başarılı sosyo-ekonomik projelerinden birisi olarak nitelendirilen OSB'ler bugün; 50 bin sanayi tesisinde, 1 milyon 700 binden fazla istihdam sağlanmaktadır. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu rakamın 3 milyona ulaşacağı öngörülmektedir" dedi.

"GAZİANTEP OSB BÜYÜK BİR DEĞER"

OSB'lerin artık ülke ekonomisinin, ülke istihdamının en önemli unsurlarından biri haline geldiğine değinen Başkan Nakıboğlu; "Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi gibi altyapı ve üstyapı sorunlarını çözmüş, sanayicisine daha iyi hizmet vermek için birçok proje gerçekleştirmiş ve gerçekleştirmeye devam eden, aynı zamanda diğer OSB'lere örnek oluşturabilecek projeler üretebilen bir OSB'nin Gaziantep'te bulunması, hem Güneydoğu Anadolu Bölgesi hem de ülkemiz için büyük bir değer olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Başkan Nakıboğlu, ülke olarak içinde bulunduğumuz zor günlerin bir an önce sona ermesini ve insanların huzur ortamında hayatlarını sürdürmelerini temenni ettiklerini belirtti

"OSBÜK HEYETİ VALİ YERLİKAYA'YI VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ"

Cahit Nakıboğlu başkanlığındaki OSBÜK heyeti, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak'ı makamlarında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ali Yerlikaya, OSBÜK'ün ekonomi ve iş dünyasında önemli bir yeri olduğunu belirtirken, ciddi başarılara imza atan kuruluşun faaliyetleri hakkında Başkan Nakıboğlu ve üyelerinden bilgi aldı.

"OKUL VE FABRİKA GEZİLERİ YAPILDI"

OSBÜK Yönetim Kurulu Üyeleri ve Bölge Müdürleri Komisyon üyeleri Gaziantep OSB'de yer alan Özel Gaziantep OSB Anadolu Teknik Lisesi ile Gaziantep OSB Kreş ve Gündüz Bakım Evi gezilerini gerçekleştirdi. OSB'de bulunan halı fabrikası üretim tesislerini de gezen heyet tesis yetkililerinden işleyiş hakkında bilgiler aldı.

Osbük Başkanı Cahit Nakıboğlu:

Osbük Başkanı Cahit Nakıboğlu:

Osbük Başkanı Cahit Nakıboğlu:

Osbük Başkanı Cahit Nakıboğlu:

Osbük Başkanı Cahit Nakıboğlu:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim