• BIST 8718.11
  • Altın 2241.171
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.1719
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

OSB’nin enerji sorununu çözecek projenin imzaları atıldı

OSB’nin enerji sorununu çözecek projenin imzaları atıldı
Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) güdümlü proje desteği kapsamında hazırlanan ve Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nin enerji altyapısını güçlendirmeyi...

Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) güdümlü proje desteği kapsamında hazırlanan ve Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nin enerji altyapısını güçlendirmeyi amaçlayan projenin imzaları atıldı.

Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nin enerji altyapısını güçlendirmek amacıyla Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) güdümlü proje desteği kapsamında hazırlanan "Mardin Gıda Sanayi Altyapısı Projesi'nin mutabakat toplantısı yapılarak imzalar atıldı. DİKA Genel Merkez binasında yapılan toplantıya Mardin Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nasır Duyan, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Çetin Sasa, Mardin Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanı Salih Sancar katıldı.

Toplantıda konuşan Mardin Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, yıllardır bölgedeki eksikleri gölgeleyen bir terör olgusunun olduğunu, bu olgunun etkisini kaybettikçe gerçek sorunların ortaya çıktığını söyledi. Tuna, "Bölgemizdeki terör çok uzun sürdü. Terör oldukça da diğer sorunları hakkıyla konuşamıyoruz. Gerçek sorunlarımızı, sorumlularımızı ve bu soruna neden olan zafiyetleri göremiyoruz. Bu yüzden terör; bütün sorunlarımızı, huzursuzlarımızı, zayıflıklarımızı perdeleyen mekanizmaya dönüşüyor. Terörü gündemimizden çıkartmamız ve gerçek sorunlarımıza odaklanmamız lazım" dedi.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ise Mardin Organize Sanayi Bölgesi ile hazırlanan "Mardin Gıda Sanayi Altyapısının İyileştirilmesi Güdümlü" projesinin imzalarını atacaklarını belirtti. Terörden sonra bölgenin en önemli sorununun enerji olduğunu söyleyen Altındağ, "Bu sorunu bir nebze hafifletmek için yaptığımız çalışmaların ardından böyle bir proje hazırladık. OSB'deki fabrikalarımızın en büyük sorunu enerjinin verimli kullanamamasıydı. İnşallah bu proje bu sorunun çözümüne ciddi destek olacaktır. Umut ediyorum ki, 2 yılın bitiminde OSB'nin tamamı enerjiden mağdur olmamış bir şekilde çıkmış olacak. Projeye yaklaşık 2 milyon TL'lik bir destek vereceğiz" diye konuştu.

OSB’nin enerji sorununu çözecek projenin imzaları atıldı

OSB’nin enerji sorununu çözecek projenin imzaları atıldı

OSB’nin enerji sorununu çözecek projenin imzaları atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim