• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

OSB'lerde itfaiye grupları kurulacak

OSB'lerde itfaiye grupları kurulacak
Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi öncülüğünde Bursa sınırları içerisinde yer alan Organize Sanayi bölgelerinin kendi itfaiye teşkilatlarını...

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi öncülüğünde Bursa sınırları içerisinde yer alan Organize Sanayi bölgelerinin kendi itfaiye teşkilatlarını kurmaları ile ilgili toplantı düzenlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen toplantıya; İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan, İtfaiye Müdahale Şube Müdürü Özcan Bayrak, İtfaiye Yangın Önlem Şube Müdürü Abuzer Demirci, DOSAB Temsilcisi Makine Mühendisi Murat İspa, MKPOSB Bölge Müdürü Alaatin Üçok, NOSAB Bölge Müdürü Mehmet Koçer, HOSAB Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Örs, KESOB Bölge Müdürü Taner Torunoğlu ve İnegöl Mobilya OSB Bölge Müdürü Metin Alper katıldı.

İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, OSB'lerde sivil savunma kanunun ve OSB yönetmeliğine göre itfaiye teşkilatlarının kurulmasının esas olduğunu vurguladı. Doğan, "Organize sanayi bölgelerinin kendi itfaiye teşkilatlarını kurmaları halinde hukuki, maddi ve manevi avantajları olacaktır. OSB'lerin kanuni sorumluluklarını yerine getirirken olası yangınlara anında etkin müdahale edilecek. Bu sayede can ve mal kaybı en aza indirilerek olası yangınlarda cezai müeyyidelere maruz kalınmayacak. Yangın önlem raporu da kendi itfaiyelerince verileceğinden yerinde hizmet alınmış olacak." diye konuştu.

İşletmecilerin tesislerini yangın sigortası yapmaları durumunda bölgelerin kendi itfaiye teşkilatları olduğundan sigorta poliçe ücretlerinde de indirime gidileceğini kaydeden Doğan, "İtfaiye teşkilatı kurmayı planlayan OSB'lere İtfaiye Daire Başkanlığı olarak her zaman danışmanlık ve personellerine de mesleki eğitimlerini verebileceğimizi de bilmenizi isteriz." dedi.Cihan

OSB'lerde itfaiye grupları kurulacak

OSB'lerde itfaiye grupları kurulacak

OSB'lerde itfaiye grupları kurulacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim