• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Ortaköy Meydanı’nda ilk iftarlar açıldı

Ortaköy Meydanı’nda ilk iftarlar açıldı
Beşiktaş Belediyesi, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşları iftarlarını açabilmeleri için Ortaköy Meydanı'nda buluşturdu.

Beşiktaş Belediyesi, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşları iftarlarını açabilmeleri için Ortaköy Meydanı'nda buluşturdu. İftar yemeğine vatandaşların ilgisi yoğun olurken, MHP'li milletvekili Saffet Sancaklı ve CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş'da aynı sofrada iftar yaptı.

Beşiktaş Belediyesi, vatandaşları iftarlarını yapabilmeleri için Ortaköy Meydanı'nda buluşturdu. Kurulan masalarda vatandaşlar yerlerini alırken ayakta kalan vatandaşlar içinse çadırda paketlenen iftar yemekleri dağıtıldı. Ortaköy Cami yanındaki meydana verilen iftar yemeğine CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın yanısıra semavi din liderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 30 gün boyunca farklı şehirlerde Beşiktaş Belediyesi olarak iftar programları düzenleyeceklerini kaydeden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Müslüman ülkeler içerisinde Türkiye'nin çok özel bir yeri var. İslam hayatının güzel örneklerinin Beşiktaş'ta, İstanbul'da, Türkiye'de bulabilirsiniz. Ama bunun en güzel yanı Beşiktaş'tan İstanbul'a ve hatta Türkiye'ye göstermeye çalıştığımız değerler. Ramazanın en önemli unsuru, Kuran-ı Kerim'de de geçtiği gibi ilahi ayın başladığı bir aydayız. Bismillah dedik ve oruçlarımızı tutup iftarlarımızı açtık Ortaköy Meydanı'nda. Aynı zamanda 30 gün boyunca Diyarbakır'da, Yozgat, Gümüşhane, Ağrı, Trabzon ve Samsun'da Beşiktaş Vakfı olaraka Beşiktaş'ın değerlerini paylaşacağız. Bizi yalnız bırakmayan Hıristiyan Ortadoks, Hıristiyan Katolik, Süryani, Ermeni ve diğer semavi dinlerin temsilcilerine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar tarafından, milletvekilleri ve semavi din liderlerine alana kurulan ebru sanatı standında yapılan ebru tabloları hediye edildi.

Ortaköy Meydanı’nda ilk iftarlar açıldı

Ortaköy Meydanı’nda ilk iftarlar açıldı

Ortaköy Meydanı’nda ilk iftarlar açıldı

Ortaköy Meydanı’nda ilk iftarlar açıldı

Ortaköy Meydanı’nda ilk iftarlar açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim