• BIST 9530.47
  • Altın 2472.166
  • Dolar 32.4201
  • Euro 34.6792
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Ortahisar’da Buzlu Yollara 250 Ton Tuz

Ortahisar’da Buzlu Yollara 250 Ton Tuz
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, üç gündür sürdürülen karla mücadele çalışmalarında 130 ton solüsyon ve 250 ton tuz kullanarak araç...

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, üç gündür sürdürülen karla mücadele çalışmalarında 130 ton solüsyon ve 250 ton tuz kullanarak araç ve yaya yollarını temizleyerek açtıklarını söyledi.

Başkan Genç, yoğun kar yağışı karşısında 55 iş makinesi, 15 kamyon ile şehir merkezindeki okulların, hastanelerin, ana yolların ve ara yolların tamamının birkaç kez tuzlanarak açıldığını belirtti.

Yüksek köylerde de karla mücadele kapsamında hasta ihbarı alınan köylerin ve cenaze yollarının öncelikli olmak üzere bütün köy yollarının açıldığını kaydeden Başkan Genç, "Üç gündür sürdürülen karla mücadele kapsamında 400 personelimiz dönüşümlü olarak çalıştı. Ortahisar ilçemizde 55 iş makinesi, 15 kamyonla şehir merkezindeki okulların, hastanelerin, ana yolların ve ara yolların tamamını birkaç kez açarak tuzlama çalışması yaptık. Yukarı mahallelerde hasta ihbarı alınan mahalleler başta olmak üzere, cenaze yolları, okul yolları ve hastane yollarını tamamen açılarak tuzlanmıştır. Bu çalışmalarımızda 130 ton solüsyon, 250 ton tuz kullanılarak araç yollarını ve yaya yollarını temizleyerek açtık" dedi.

Bazı yerleşim yerlerinde yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 34 hastayı kurtararak sağlık kuruluşlarına ulaştırılmasını sağladıkların belirten Başkan Genç, "Çalışmalarımızı Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Büyükşehir'in, Belediyemize çok ciddi araç desteği oldu. Ben kendilerine bu desteklerinden ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum. Şu an itibarıyla ana yollarımızın tamamı açılmış olup, ara yollarda ve sokaklarda çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çalışmalarımız esnasında 34 hastayı kurtarıp, sağlık kuruluşlarına ulaşmasını sağladık. Diğer yandan 18 vatandaşımızın vefat etmesi üzerine bu vatandaşlarımızın rahat bir şekilde defnedilmesi için ilgili yerleşim yerlerinin yolları açıldı. Şehrin değişik bölgelerinde yolda mahsur kalan 25 aracı kurtardık. Personelimiz bu çalışmaları 24 saat vardiyalı bir şekilde yürütmüştür. Olası kar yağışına karşı ekiplerimiz ve personelimiz hazır durumdadır. Bu konuda vatandaşlarımızın rahat olmasını ve herhangi bir endişe duymamasını istiyoruz. Ben, soğuk kış şartlarında gece-gündüz demeden özverili bir şekilde çalışan bütün personelimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim