• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Ortahisar, Orbel İle İlk Toplu İş Sözleşmesini İmzaladı

Ortahisar, Orbel İle İlk Toplu İş Sözleşmesini İmzaladı
Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, belediyenin şirketi Orbel A.Ş ile ilk toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, belediyenin şirketi Orbel A.Ş ile ilk toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Toplu iş sözleşmesi imza töreni belediyenin Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirildi. İmza törenine Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in yanı sıra Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder, Orbel A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüksel Gülay, Genel Müdür Sezgin Yılmaz, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı İhsan Bülbül ile Orbel çalışanları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Hizmet-İş Sendikası Başkanı İhsan Bülbül Orbel şirketinin ve Ortahisar Belediyesi'nin her zaman işçinin yanında yer alan bir tavır sergilediğini ve işçilere verilen ücretin karşılığının da nitelikli hizmet olarak geri döneceğini söyledi. Yapılan toplu sözleşmenin Orbel şirketinin ilk toplu sözleşmesi olduğunu belirten Bülbül bu nedenle sözleşmenin bir yıllık bir süre için imzalandığını ifade ederek, "Yetki belgesi alır almaz toplu iş sözleşmesini imzalamak için harekete geçtik. Yetki belgesini almak için gerekli prosedürlerin ve altyapının tamamlanması gerekiyordu. Bu nedenle süreç biraz uzadı. Orbel şirketi tamamen hep işçiden yana tavır alıyor ve istihdama önem veriyor. Orbel şirketinin yevmiyeleri dün de ve bugün de asgari ücretin üzerindeydi. Trabel şirketinden Orbel şirketine geçen 207 arkadaşımız var. Mağduriyete uğrayan bu arkadaşlarımız için devreye girmiştik. Başkanımız Ahmet Metin Genç toplu iş sözleşmesini konuştuğumuzda "Benim imkanım olursa nasıl vermeyeyim" diyerek işçilerin karla mücadelesinden örnek verdi. Ben Belediye Başkanımıza Trabzon'un huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Türkiye'nin birçok yerinde ihale yapılmasına rağmen ücretlerin aşağıya çekildiğini gördüm. Dolayısıyla bırakın belediye başkanımız yerinde saymayı, maaşlara zam yapmıştır. Cenab-ı Allah vermiş olduğunuzun karşılığını fersah fersah sizlere geri döndürsün. Vermiş olduğunuz paranın size hizmet ve dua olarak geri döneceğine inanıyorum. Yaptığımız sözleşmede çocuk yardımı 15 TL, aile yardımı 50 TL, sosyal yardım paketi 180 TL, yakacak yardımı 180 TL olarak belirlenmiştir. Bir aylık ikramiye, kırtasiye vesaire yardımları saymıyorum. Toplu iş sözleşmemizin, siz değerli emekçi arkadaşlarımıza, ailelerinize, Ortahisar Belediyemize, sendikamıza ve Orbel şirketimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmasında yapılan toplu iş sözleşmesinde Ortahisar Belediyesi'nin imkanları dahilinde işçilerin emeklerinin karşılığına en yakın ücretin belirlendiğini ifade eden Başkan Genç, imkanlar genişledikçe bu ücretlerde artışa gideceklerini söyledi. Toplu iş sözleşmesinin Ortahisar Belediyesi'ne, işçilere ve Hizmet-İş sendikasına hayırlı olmasını dileyen Başkan Genç belediye işçilerinin sendikalı olmasına çok verdiğini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hizmet-İş Sendikası ellerinden geldiği kadar sizin hukukunuzu, menfaatinizi koruma adına önemli bir çaba sarf etti. Ortahisar Belediyesi en iyi hizmet etmeyi hedef haline getiren ve bu uğurda iki yıldır da çalışan bir belediyedir. Bu belediyenin bugüne kadar gelişinde, kurumsallaşmasında, bugüne kadar üretilen hizmetlerde, vatandaşla olan diyalogumuza, çalışmalarımızla katkı veren, emek sarf eden sizlersiniz. Şu anda 326 bin nüfusa hizmet eden bir belediyeyiz. Bu nüfusa hizmet eden siz değerli çalışanlarımızın emeğinin karşılığını alması bizim için çok önemlidir. Biz kurulduğumuz günden beri çalışan personelimizin emeğinin karşılığına en yakın ücreti vermeye çalıştık. Bakın emeğinin karşılığını demiyorum, emeğinin karşılığına en yakın diyorum. Bu rakamlar belediyemizin imkanları dahilinde verdiğimiz en iyi rakamlardır. Biz Orbel çalışanlarımızın en kısa sürede sendikalı olmasını istedik. Orbel çalışanlarından en üst kademeyi alan lisans mezunları 1950 TL, önlisans mezunları 1677 TL , lise ve ilkokul mezunu kardeşlerimiz 1650 TL maaş alıyordu. Şimdi imzalayacağımız sözleşme ile lisans mezunları 2250 TL , ön lisans mezunları (şoför,usta, ustabaşı ve operatör gibi) 2006 TL, üçüncü grup kategoride yer alan sekreter, temizlikçi, hizmetli kardeşlerimiz de 1953 TL maaş alacaklardır. Şu anda tespit ettiğimiz ücretler belediyemizin verebileceği en ideal ücretlerdir. Sizler bu toplu sözleşmeyle ayrı bir statüye geçiyorsunuz."

Ortahisar, Orbel İle İlk Toplu İş Sözleşmesini İmzaladı

Ortahisar, Orbel İle İlk Toplu İş Sözleşmesini İmzaladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim