• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Ortahisar İle Gölcük Kardeş Şehir Oldu

Ortahisar İle Gölcük Kardeş Şehir Oldu
Ortahisar Belediyesi ile Kocaeli'nin Gölcük Belediyesi arasında yapılan Kardeş Şehir Protokolü imza töreni Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda...

Ortahisar Belediyesi ile Kocaeli'nin Gölcük Belediyesi arasında yapılan Kardeş Şehir Protokolü imza töreni Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Törene Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Meclis üyeleri, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Gölcük Belediyesi ile yapılan kardeşlik protokolüyle iki ilçe arasındaki dayanışmanın, yardımlaşmanın ve tecrübe paylaşımın daha da artacağını söyledi. Yapılan protokolle "milli birliğimizi ve kültürümüzü de pekiştirmek istiyoruz" diyen Başkan Genç, "Çok anlamlı bir merasimde sizlerle beraberiz. Burada kardeş şehir uygulamalarından bir tanesini gerçekleştiriyoruz. Gölcük Belediyesi ile meclislerimizde kardeş şehir uygulaması kararlarımızı aldık. Malumunuz kardeş şehir uygulamalarıyla birlikte hem şehirlerimiz arasındaki dayanışmayı, vatandaşlarımız arasında olan dayanışma kültürünün pekişmesini, hem ilçe belediyelerimizle tecrübe paylaşımlarımızı, daha geniş bir ifadeyle milli birlik ve beraberliğimizi geliştirmeyi amaçlıyoruz. Daha yaşanabilir bir şehir hedefine ulaşabilmek için tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Ortahisar Belediyesi olarak hem ülkemiz sathındaki ilçe belediyeleriyle, hem uluslararası alanda ilçe belediyeleriyle kardeşlik uygulamalarını geliştireceğiz. Çok değerli Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş'e çok teşekkür ediyorum. Çok değerli Ortahisar kaymakamımız da beş yıla yakın Körfez'de kaymakamlık yaptı. Derince Belediye Başkanımız Haydar Beyde aramızda. Bu kardeşliği çok önemli, anlamlı buluyorum. İnşallah bu kardeşliğimizi pekiştirmek için, kaymakamımızla birlikte bunun mukabil ziyaretini Gölcük'e yapacağız. Her iki ilçemize de hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ET VE TIRNAK GİBİYİZ

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ise konuşmasında Gölcük'ün Türkiye'nin mozaiği konumunda bir ilçe olduğunu ve Türkiye'nin her yerinden insanların yanı sıra çok sayıda Trabzonlunun da Gölcük'te ikamet ettiğini söyledi. Gölcükle ile Ortahisar'ın kardeşten öte et ve tırnak gibi birlikte yaşadığını belirten Ellibeş, "Burada olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Ben bu kardeşliğin gelecekte güzel günlere altyapı oluşturacağına inanarak hepinize saygı ve sevgilerimi iletiyorum. Gölcük Türkiye'nin mozaiğidir. Türkiye'nin her bölgesinden insanların gelip, yerleştiği ve Gölcük'ü oluşturduğu mutlu, sağlıklı ve huzurlu yaşadığı bir kent. Bir donanma kenti olarak bilinir. Bir deprem felaketi de yaşadık onu da unutamıyoruz. Deprem şehitlerimize de buradan rahmet diliyorum. Türkiye'nin mozaiği olan Gölcüğümüzde pek çok Trabzonlu hemşehrilerimiz de yaşamakta. Bu resmi imza töreni resmi olarak kardeşliğimizi belgeleyecek ama kökten, tarihten gelen bir kardeşliğimiz var. Öteden beri kardeşten öte, et ve tırnak gibi beraber yaşıyoruz. Ve bundan sonra birlik ve beraberliğimizin, yardımlaşma ve dayanışmamızın, geleceğe umutla bakışımızın temelini burada oluşturacağız" diye konuştu.

BİRLİĞİMİZİ ORTAYA KOYDULAR

Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu ise Türkiye'nin birliğini ortaya koyan kardeşlik protokolüne imza attıkların için her iki belediye başkanını tebrik ederek "Diyarbakır'da Erzincan'a kadar memleketin her tarafında çalıştım. Her tarafın motifini, güzel duygularını gördüm. En son Körfez'i gördüm. Orada nasıl coşkulu insanlar varsa, burada da aynı şekilde coşkulu insanlar var. Kaymakam olunca böyle güzel şeyleri yaşamak mümkün oluyor, memleketin yedi tarafına gidebiliyorsunuz. Ben bir kez daha belediye başkanlarımızı, sayın meclis üyelerimizi, böylesine hayırlı bir şeyi başlattıkları için tebrik ediyorum. Türkiye'nin birliğini ortaya koyan bir fotoğrafa imza atmışlar. Katkısı olanları ve herkesi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Törenin son bölümünde Başkan Genç ile Başkan Ellibeş birbirlerine plaket ve hediyeler takdim etti.

Ortahisar İle Gölcük Kardeş Şehir Oldu

Ortahisar İle Gölcük Kardeş Şehir Oldu

Ortahisar İle Gölcük Kardeş Şehir Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim