• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 17 °C

Ortahisar Belediyesi, 2016 Asfalt Sezonunu Açtı

Ortahisar Belediyesi, 2016 Asfalt Sezonunu Açtı
Ortahisar Belediyesi, 2016 yılı asfalt çalışmalarına Aydınlıkevler Mahallesi'nde başladı.

Ortahisar Belediyesi, 2016 yılı asfalt çalışmalarına Aydınlıkevler Mahallesi'nde başladı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki 610 numaralı sokakta yaptığı asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bu yılki asfaltlama hedeflerinin 100 bin ton, betonlama hedeflerinin ise 40 bin m3 civarında olduğunu söyledi. Belediyenin kaynaklarını daha verimli ve ekonomik kullanmak için doğalgaz, kanalizasyon ve altyapı çalışmaları olan sokaklarda bu çalışmaların tamamlanmasının ardından asfaltlama yapmaya başlayacaklarını belirten Başkan Genç, "Muhtarlarımızla yaptığımız çalışmalar neticesinde ve Fen İşleri Müdürlüğümüzün tespit etmiş olduğu önceliklere göre Bismillah diyerek çalışmalarımıza başladık. Geçtiğimiz yıl 97 bin ton asfalt döktük. Bu yılda hedefimiz 100 bin ton civarındadır. Bu yıl asfalt hedefimizin yanı sıra beton hedefimizi üç kat oranında artırdık. Bu ciddi bir maliyet ama bunu yapabilecek imkan ve kabiliyete sahibiz. Merkez mahallelerden başladık. Çünkü henüz kıştan yeni çıktık. Kış nedeniyle bozulan yollarımız var. Bazı mahallelerimizde doğalgaz çalışmaları var. Nüfus yoğunluğu olan merkez mahallelerimizde çalışmalarımıza başladık. Bunun akabinde bitişik mahallelerimizde hazırlamış olduğumuz program dahilinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biz, eş zamanlı olarak beton çalışmalarımıza da başlamış olacağız. Bu şekilde söz verdiğimiz gibi hedeflerimize emin adımlarla ulaşacağız. Yol, medeniyettir; en büyük ihtiyaçtır" dedi.

"YAP-BOZ YAPMAYACAĞIZ"

Geçen yıl olduğu gibi, bu yılda başka çalışmalar olan yollara asfalt dökmeyeceklerini dile getiren Başkan Genç, "Biz milletin parasını kullanıyoruz. Zira bunu en ekonomik şekilde kullanmak bizim sorumluluğumuzdur. Yani dökelim, ondan sonra tekrar bozalım, bir daha dökelim. Böyle bir anlayış yok. Bu nedenle bu yılda doğalgaz programı kesinleştikten sonra, biz de programımızı şekillendirdik ki bizim yaptığımız yolları daha sonra bir daha bozmasınlar. Bunu yüzde yüz yapabiliyor muyuz?.. Hayır... Bazı yerlerde bakıyorsunuz yapılmış. Bir daha yapmanız gerekiyor. Mümkün olduğunca bu şekilde tasarruflu gitmek istiyoruz. Bir kamyon asfalt 5 bin TL'nin üzerinde. Bu ciddi bir maliyet. Onun için en ekonomik şekilde kullanmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"İMKAN VE KABİLİYETİMİZ VAR"

Beş yılın sonunda yolları standart hale getirmek için ortaya hedef koyduklarını kaydeden Başkan Genç, "Beş yılın sonunda görev sahamız içindeki yollarımızı standart bir hale getireceğiz diye bir hedef koyduk. Beş yılın sonunda asfaltıyla, betonuyla bütün yollarımızı standart bir halde görmek istiyoruz. Bu hedef aynı zamanda ciddi bir maliyet. Bu maliyeti karşılayacak imkan ve kabiliyetleri ortaya koyarak, bu hedefimize doğru yürüyeceğiz. Özellikle bize eklenen belde mahallelerimizin daha ciddi altyapı sorunları var. Yani asfaltlama ve betonlamada hazır hale gelmemiş yollarımız var. Bu nedenle bununla ilgili ekstra çalışmalarımız olacak. Bu biraz zamanımızı alacak. Yoksa bu işin maliyetinden dolayı değil. Maliyet konusunda gerekirse Ankara'ya gidip destek alabiliriz. Bu mahallelerimizde kanalizasyon gibi altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra bu hedefe doğru yürüyeceğiz. Bütün vatandaşlarımızın yararlandığı en anlamlı hizmettir. Onun için bu doğrultuda yol hizmetimize devam edeceğiz. Ben bu çalışmaların asıl sahibi olan müdürlerimize, çalışanlarımıza başarılar dileyerek, hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ortahisar Belediyesi, 2016 Asfalt Sezonunu Açtı

Ortahisar Belediyesi, 2016 Asfalt Sezonunu Açtı

Ortahisar Belediyesi, 2016 Asfalt Sezonunu Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim