• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Ortahisar Belediye Başkanı Genç İkinci Yılını Değerlendirdi

Ortahisar Belediye Başkanı Genç İkinci Yılını Değerlendirdi
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, belediye başkanlığı görevinin ikinci yılını değerlendirmek için basın mensuplarıyla bir restoranda bir...

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, belediye başkanlığı görevinin ikinci yılını değerlendirmek için basın mensuplarıyla bir restoranda bir araya geldi.

Ortahisar için önem taşıyan Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi, Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Bitki Müzesi ve Ortahisar Belediye hizmet binasının yapılacağı Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihale aşamasında olduğunu belirten Başkan Genç, yeni kurulan Ortahisar Belediyesi'nin tam anlamıyla kurumsallaşmasını yeni sağladığını söyledi.

Başkan Genç, bundan sonra vaat ettiği proje ve hizmetleri hayata geçirmek için daha çok zaman ayıracaklarını kaydederek "Bizler de propaganda döneminde neleri bu şehir için yapmak istiyoruz. Nelere yapacağız gibi beyannamede bulunmuştuk. Bu şehri daha yaşanabilir hale nasıl getirebiliriz? Nelere öncelik verebiliriz diye bir beyannamemiz olmuştu. Beşinci yılımızı bittiğinde halkımızın karşısına çıkıp geldiğimiz noktada size vaat etiğimiz projelerden şu kadarını yaptık şu kadarının yapamadık diyeceğiz. Bu görev bir sevda işi. Görevi yapabilmeniz için heyecanınız olması lazım. Bir defa yönetim anlayışımızın gereği olarak insan dostu çevre dostu, estetik, katılımcı ve müreffeh bir anlayışla yöneteceğiz demiştik. Beş ana eksen etrafında görevimizi teşekkül ettik. Bunlar, hizmet belediyeciliği, çevre dostu, kültürel, sosyal ve katılımcı belediyecilik anlayışıdır. Bu konuda neleri yapabildik? Hizmet belediyeciliği etrafında Pelitli Mahallesi Kentsel dönüşüm Projesi kapsamında Çamlıca'da yapacağımız konutların ihalesi 29 Mart'ta TOKİ tarafından ihale edildi. Bu proje sahil bandı ulaşım destinasyonunun görselliği açısından çok büyük önem arz ediyor. Burada 132 bina kamulaştırılarak yıkıldı. İnşallah vizyon proje dediğimiz bir işi hayata geçirmiş olacağız. Bir camiyle birlikte lokanta, restoran, kafe, yeşil alanlar ve 41 iş yeri 26 Mayıs'ta ihale edilecek" dedi.

Turizmde öne çıkaracak Tünel Akvaryum projesinde çalışmaların tamamlandığını dile getiren Başkan Genç, "Zağnos ve Tabakhane Vadileri bu projeyle birbirine bağlanacak. Şu anda zemin etüdünün çalışmaları sürüyor. Akvaryum deniz şehri olmanın önemli bir simgesi olacak. Kalepark-Atapark arasında mini bir kültür aksı oluşturup turistleri şehir içine sokacağız. Ciddi bir tarihi zenginliğine sahibiz. Maalesef bir tarihi örttük. Yıkarak bu tarihi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu şehirde cihanşümul üç padişahın izleri var. Kültür ve sanat şehri hüviyetimize hizmet eden bir çalışma ortaya koyacağız" ifadelerini kullandı.

"700 BİN ORTADOĞULU TURİST BEKLİYORUZ"

Bu yıl 700 bin Ortadoğulu turist beklediklerini vurgulayan Başkan Genç, "Malumunuz Büyükşehir Belediyemizle aynı binada hizmet veriyoruz. Büyükşehir mevcut binada devam etmek istedi. Biz de Zağnos Projesi'nin 4. etabında yürütülen projeyi TOKİ'den devraldık. Burada 25 döneme yakın bir alanı TOKİ'den 60 milyon TL bedelle satın aldık. Şehrin merkezinde yer alan tarihi doku içinde bir Ortahisar kimliği ortaya çıkarabilecek bir yapı oluşturmak istedik. Başbakanımıza Trabzon'u ziyaretlerinde bunu ilettik. O da bu konuda talimat verdi. Kaymakamlık ve hükümet konağımızı da buraya yapacağız. Bu projemiz Büyükşehir Meclisi'nden geçti. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'na intikal etti. Buradaki yapı yoğunluğunu azaltacağız. Geçen yıl 450-500 bin aralığında Ortadoğu kökenli turist şehrimize geldi. Bu yılki beklentimiz 700 bin Ortadoğulu turist. Girdisinin daha çok olması için gelen turistlerin bu şehirde kalmaları lazım. Bu kapsamda Mağmat Vadisi'nde Tarihi İpekyolu Canlandırma Projemiz ile buranın doğal güzelliğini ortaya çıkarıp turizme kazandıracağız. Bu projeyi DOKAP eylem planına uygun bir şekilde çalıştık. Bakanımız da bu konuda destek verdi. Projemizi, mera ve orman alanı içinde olduğu için; tahsisi tamamlandıktan sonra yapacağız. Şehrimize çok anlam kazandıracak, ciddi bir zenginlik katacak bir proje" şeklinde konuştu.

"11 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPTIK"

Belediye olarak şuanda yıkmakla meşgul olduklarını söyleyen Başkan Genç, "Ortahisar Belediyesi olarak 232 km'lik bir alana sahibiz ve 85 mahalleden müteşekkil bir ilçeyiz. Önceki Trabzon Belediyemiz 900 km'lik yol ağından sorumluydu şu anda ise biz 2 bin 900 km'lik bir yol ağından sorumla hale geldik. Beş yıl sonunda yollarımızı standart bir hale getireceğiz. Neyi yaptık, neyi yapamadık sizlerle paylaşacağız. Belediyemiz 11 milyon TL yatırım yaptı. Beton ve asfalt şantiyemizi kurduk. Altyapıya hizmet edecek bir park oluşturduk. Geçen yıl 100 bin ton asfalt serdik. Bu sene de hedefimiz 100 bin tondur. Ancak betonlama hedefimizi üç katına çıkararak, bunu 40 bin ton olarak revize ettik. Biz belediye olarak şu anda yıkmakla meşgulüz. Tabakhane, Çömlekçi ve Zağnos'ta yıkıyoruz. Yeni mahallelerimizde kötü yapılaşmaya geçit vermemek için 25 adet proje geliştirdik. Bu güzel yerleri abuk sabuk yapılarla heba etmeyelim istedik" diye konuştu.

Bayat ekmeklerle ilgili proje yürüttüklerini kaydeden Başkan Genç, şöyle konuştu:

"Bunları toplamak için bayat ekmek kutuları yerleştirdik. Toplanan ekmekleri barınaklara gönderiyoruz. Talep edenlere hayvanları için veriyoruz. Çevreyle ilgili Eko-park projemiz çok güzel ve muhteşem bir proje. Karayolları, Beşirli Mahallesi'nde Tanjant viyadüğünün altındaki 12 dönümlük alanı belediyemize devretti. Endemik bitki zenginliği olan bir bölgeyiz. Ekopark, projemiz 23 Nisan'da Antalya'da başlayacak olan 2016 Antalya Expo Fuarı'na katılmaya hak kazandı. Fuara katılacak 535 proje arasından 15. seçildi. Projenin yüzde 75'ini DOKA finanse edecek. Yarısının ödeneği DOKA tarafından serbest bırakıldı. Şu anda ihalesine çıkıyoruz. Mahallelerimizde de yeşili artırabilme adına Aydınlıkevler, Cukurçayır, Kanuni ve Pelitli mahallelerine dört park yapacağız."

"1461 PANORAMA MÜZESİ YAPACAĞIZ"

Kültürel belediyecilik anlamında Gölçayır'da 1461 Panorama Müzesi yapacaklarını vurgulayan Başkan Genç, şunları söyledi:

"Bu şehir cihanşümul üç padişahın izi olan bir şehir. Şehrimizin girişlerinde bu padişahlar için anıtlar oluşturacağız. Batı tarafında Kanuni heykeli, doğu tarafında Yavuz ve güney tarafında Fatih anıtı yapacağız. Bu anıtlar şehrimize ayrı bir anlam kazandıracak. Hafsa Sultan Konağı'nda şehrin geçmişindeki tarihi vesikaları ve fotoğrafları müze konsepti içinde teşhir edeceğiz. Bu yakın zamanda bitecek. Bu tarihi bilinci ve hafızayı korumamız lazım. Yukarıhisar, SİT Alanı olduğu için yenileme projesi yapacağız."

"KEMERALTI VE SEMERCİLER'DE YÜRÜRKEN BİLE ZORLANIYORUZ"

Kemeraltı ve Semerciler mevkilerinde güzel bir görüntünün olmadığını kaydeden Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zengin bir tarihe sahip Kemeraltı ve Semerciler'de yürürken bile zorlanıyoruz. Orada güzel bir görüntü yok. Bu nedenle burada sokak sağlıklaştırması projesini yaptık. Turistlerimizi burada gezecek, alışveriş yapacak. Projemiz tamamlandı. Ticaret Odası da projeye destek veriyor. Büyükşehir Meclisi'nin onayından sonra ihale edilecek. Kültürel anlamda konferanslar düzenliyoruz, fikir adamlarını davet ediyoruz. Hizmete muhtaç insanlarımıza yardımcı oluyoruz. Şu anda 110 aileye evde bakım hizmeti veriyoruz. Oyuncak müzesi için bina arayışımız sürüyor. Bunu Trabzon'a getirmek istiyoruz. Görme engelliler konusunda çalışıyoruz. Trabzon'da bulunan 17 engelli derneğimizin fiziki mekanlarını karşılamak için çalışıyoruz. Engelliler, şehit aileleri ve komşu il derneklerimizin fiziki mekan ihtiyacını gidermek istiyoruz. Sosyal belediyecilik kapsamında okullarda hem kitap, hem oyuncak dağıtımı yaptık. Ortahisar Kent Konseyi'nde çocuklara özgü bir meclis oluşturduk. Hanımlara, engellilere yönelik kurslar açtık. Arapça, İngilizce dil kursları açtık. Öğrencilerimiz için üniversiteye hazırlık kursları düzenledik."

Ortahisar Belediye Başkanı Genç İkinci Yılını Değerlendirdi

Ortahisar Belediye Başkanı Genç İkinci Yılını Değerlendirdi

Ortahisar Belediye Başkanı Genç İkinci Yılını Değerlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim