• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Ortadoğu’ya Milli Bakış

Ortadoğu’ya Milli Bakış
Milli Düşünce Merkezi İstanbul Şubesi tarafından Ortadoğu Meselesi ve Türkiye konulu konferans düzenlendi.

Milli Düşünce Merkezi İstanbul Şubesi tarafından Ortadoğu Meselesi ve Türkiye konulu konferans düzenlendi.

Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansa Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. Konuşmacı olarak Milli Düşünce Merkezi Genel Başkanı eski Bakan Sadi Somuncuoğlu ve eski bakanlardan Saadettin Tantan'ın yer aldığı konferansa akademisyenler, yazarlar, siyasetçiler, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Konferansın oturum başkanlığını ise Milli Düşünce Merkezi İstanbul Şubesi Başkanı Prof.Dr. Yümni Sezen yaptı.

Ortadoğu Meselesi ve Türkiye konferansının açılış konuşmasını Prof.Dr. Yümni Sezen yaparak katılımcıları selamladı. Milli Düşünce Merkezi Genel Başkanı eski Bakan Sadi Somuncuoğlu konuşmasında, "İlk defa Türkler bulundukları bir toprakta 82 milyonluk nüfusa ulaşmıştır. Ne var ki, bu dinamik nüfusa rağmen Anadolu'da varlık mücadelesi veriyor olmamızın izahı yoktur.Türk Milleti Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye gibi büyük devletler kurdu. Türkler dünyanın neresine giderse gitsin devlet kurmuştur" diyerek yüksek kapasiteye sahip milli kesimler arasında birlik ve beraberliği sağlamak üzere yola çıktıklarını açıkladı.

Konuşmaların ardından konferansa geçildi. Prof. Dr. Yümni Sezen katılımcılara Milli Düşünce Merkezi İstanbul Şubesi'nin faaliyete geçtiğini ve ilk etkinliğinin de Ortadoğu Meselesi ve Türkiye konferansı olduğunu söyledi. Sadi Somuncuoğlu Saadettin Tantan konferansta Ortadoğu, terör ve Türkiye başlıklarında değerlendirmelerde bulundular. Konferans sonunda zaman darlığından katılımcılara söz verilmemesine rağmen Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar arası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan söz alarak Ortadoğu meselesi konuşulurken mutlaka Türkmenlerin anlatılması gerektiğini söyleyerek slogan milliyetçiliğinden akıl ve mantık milliyetçiliğine geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Konferansa ayrıca Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Cumhurbaşkanı yardımcısı Hızırbek Gayretullah ile Başbakanı İsmail Cengiz'de katıldı.

Ortadoğu’ya Milli Bakış

Ortadoğu’ya Milli Bakış

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim