• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Ortadoğu'nun Tatlıses'i Al-Ali, Şifa Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyat oldu

Ortadoğu'nun Tatlıses'i Al-Ali, Şifa Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyat oldu
Ortadoğu'nun İbrahim Tatlıses'i olarak anılan Suriyeli genç sanatçı Ahmad Al-Ali, İzmir'de Şifa Üniversitesi Hastanesi'nde kalça protezi ameliyatı oldu.

Ortadoğu'nun İbrahim Tatlıses'i olarak anılan Suriyeli genç sanatçı Ahmad Al-Ali, İzmir'de Şifa Üniversitesi Hastanesi'nde kalça protezi ameliyatı oldu. Başarılı ameliyatın ardından ayağa kalkan Al-Ali, ailesini de Türkiye'ye getirmek için yardım istedi.

Suriye, Lübnan, Ürdün gibi ülkelerde popüler olan Ahmad Al-Ali, kalça eklemindeki oynak kemiğinin ciddi hasar görmesi üzerine yürüyemez hale gelmişti. Yaptığı araştırmaların ardından, Şifa Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyat olmaya karar verdi. Hareketli klipleri ve şarkılarıyla savaşın hüküm sürdüğü coğrafyada insanlara bir miktar yaşam sevinci aşılamaya çalışan Al-Ali, ortopedi ve travmatoloji uzmanı Yrd. Doç. Dr. Tolga Karcı yönetiminde başarılı bir ameliyat geçirdi. Kalça protezi takılan ve kısa sürede ayağa kalkan Al-Ali, milyonlarca Suriyeli gibi kendisinin de artık Türkiye'de yaşamak istediğini ve sanatını burada devam ettirmeyi hedeflediğini söyledi.

Öncelikle başarılı ameliyatı dolayısıyla Şifa Üniversitesi Hastanesi yönetimine ve Yrd. Doç. Dr. Karcı'ya teşekkür eden Al-Ali, "Son klip çekimimizde, ani bir rahatsızlık yaşadım. Kalçama büyük bir ağrı girdi. Gittiğim hastanelerde gerekli tetkikler yapıldı ve kalça protezi takılması gerektiği söylendi ancak böyle önemli ve riskli bir ameliyatı yapabilecek güvenilir bir yer arayışına girdim. Araştırmalarım sonucunda, Türkiye'de Şifa Üniversitesi Hastanesi'nde bu ameliyatı olabileceğime karar verdim. Bunun üzerine Türkiye'ye geldim. Buradaki doktorum, ilk muayenede bana sorunumun ne olduğunu söyledi. Ben de gönül rahatlığıyla ameliyatı kabul ettim. Çok şükür, çok başarılı bir ameliyat geçirdim. Şimdi yine ayağa kalkabiliyor ve yürüyebiliyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." diye konuştu.

AİLESİ İÇİN YARDIM İSTEDİ

Kendisinin tedavi olmak üzere vize alarak Türkiye'ye geldiğini anlatan Al-Ali, eşi ve iki çocuğunu da getirmek istediğini belirterek, "Bu konuda Türk hükümetinden yardım talep ediyorum. Ailemle birlikte artık Türkiye'de yaşamak ve sanatımı da burada icra etmek istiyorum." dedi.

Ameliyatla ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Karcı ise Ahmad Al-Ali'nin normal hayatına dönebileceğini belirterek şöyle konuştu: "Kalça eklemindeki oynak kemiğin başındaki kanlanmanın bozulması nedeniyle bu bölgedeki dokular ölmüştü. MR çektirdiğimizde, kıkırdakta ileri derecede hasar tespit ettik. Kalçayı kurtarmak için elimizde başka seçenek olmadığı için total kalça protezi uyguladık. Çok şükür, ameliyatı başarılı geçti, hemen ayağa kaldırdık. Sanatçı olduğu için de çok etkilenmesin diye kozmetik olarak küçük insizyonlar yaptık. Bizim açımızdan artık günlük yaşamına dönmesinde, sanat hayatına devam etmesinde bir sakınca yok. Sadece birkaç hafta daha bizim kontrolümüzde olacak."

Ortadoğu'nun Tatlıses'i Al-Ali, Şifa Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyat oldu

Ortadoğu'nun Tatlıses'i Al-Ali, Şifa Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyat oldu

Ortadoğu'nun Tatlıses'i Al-Ali, Şifa Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyat oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim