• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Ortadoğu’nun en büyük askeri tatbikatı, kapanış töreni ile sona erdi

Ortadoğu’nun en büyük askeri tatbikatı, kapanış töreni ile sona erdi
Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 20'den fazla ülkenin katıldığı Ortadoğu'nun en büyük askeri tatbikatı...

Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 20'den fazla ülkenin katıldığı Ortadoğu'nun en büyük askeri tatbikatı kapanış töreni ile sona erdi. Kapanış törenine Türkiye'den Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz katıldı.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in himayesinde gerçekleşen kapanış töreninde Türkiye'den Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad bin Halife es-Sani, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el-Halefi'nin yanı sıra tatbikata katılan ülkelerin liderleri ve temsilcileri hazır bulundu.

Tören Suudi Kralı'nın Ra'du'ş Şimal (Kuzey Gök Gürültüsü) tatbikatına katılan ülkelerin birliklerini selamlamasıyla başladı. Ardından Kral Selman, devlet başkanları ve temsilcilerinin bulunduğu alana gelerek yerini aldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden kapanış töreninde, ev sahibi Suudi Arabistan Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı komutanlar konuşma yaptı.

Türkiye'nin de son günde dahil olduğu tatbikata katılan birlikler, Suudi Kralı ve diğer devlet başkanları önünde geçiş töreni düzenledi. Ardından ülkelerinin bayraklarını taşıyan paraşütçüler liderlerin önüne iniş yaptı. Helikopter ve savaş uçaklarının yanı sıra uçaklarla ülkelerin bayraklarında yer alan renkleri gösteren renkli duman gösterileri yapıldı.

Ortadoğu'nun en büyük ve en kapsamlı tatbikatı Ra'du'ş Şimal (Kuzey Gök Gürültüsü) Suudi Arabistan'ın kuzeyindeki Hafır El-Batın ilinde bulunan Kral Halid askeri bölgesinde yapıldı. İki haftadan fazla devam eden tatbikatlardaki kapanış törenine, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden özel bir birlik de katıldı. Askeri manevraların sergilendiği tatbikatlarda, modern silahlar ve gerçek mühimmatlar kullanıldı.

Suudi Arabistan Kralı, Milli Savunma Bakanı Yılmaz ve Ra'du'ş Şimal (Kuzey Gök Gürültüsü) tatbikatlarına ülke liderlerinin izlediği kapanış töreni, uçakların renkli duman gösterileri ve Suudi Kraliyet marşı ile sona erdi.Cihan

Ortadoğu’nun en büyük askeri tatbikatı, kapanış töreni ile sona erdi

Ortadoğu’nun en büyük askeri tatbikatı, kapanış töreni ile sona erdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim