• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Ortadoğu’da Tehditler Ve Fırsatlar Değerlendiriliyor

Ortadoğu’da Tehditler Ve Fırsatlar Değerlendiriliyor
"Genç Kadın Liderler Forumu 2016, Ortadoğu da Tehditler ve Fırsatlar" açılış töreni Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Hukuk Amfide, Gaziantep Protokolünün...

"Genç Kadın Liderler Forumu 2016, Ortadoğu da Tehditler ve Fırsatlar" açılış töreni Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Hukuk Amfide, Gaziantep Protokolünün birbirinden önemli isimleri ve yoğun katılımcı kitlesiyle gerçekleştirildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADMER), Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı ortaklığında gerçekleştirilen "Genç Kadın Liderler Forumu 2016 Ortadoğu'da Tehditler ve Fırsatlar" açılış töreni yapıldı. "Genç Kadın Liderler Forumu 2016 açılış töreninde, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, HKÜ Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz, Doç.Dr. E. Sare Aydın Yılmaz ve Dr. Bülent Özkan konuşmacı olarak katıldı. "Genç Kadın Liderler Forumu 2016, Ortadoğu da Tehditler ve Fırsatlar" açılışında konuşma yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, böyle seçkin bir topluluğa hitap etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, "Genç Kadın Liderler Forumu" kapsamında Gaziantep'e gelen ve bu önemli buluşmaya katılan herkesi saygıyla selamlıyorum. Öncelikle böylesine çok seçkin bir topluluğa hitap etmekten mutluluk ve onur duyduğumu belirtmek isterim. Ortadoğu'nun dününü, bugününü ve yarınını konuşmak üzere şehrimize gelerek üniversitemizi onurlandıran çok değerli alanında uzman akademisyenlerimize, bürokratlarımıza, katkılar sağlayacak konuşmacılarımıza şükranlarımı sunarım. HKÜ'nün de desteklemekten kıvanç duyduğu bu forum Ortadoğu'da gerçekleşen güncel olaylar ve dönüşümlerle birlikte ortaya çıkan sorunları masaya yatırmak ve çözüm önerileri getirmek üzere düzenlenmiştir. Bu nedenle bu forumda sorunların kökenlerinin tartışılacağına ve bu sorunlara çözümler oluşturacağına olan inancımız tamdır. Bu amaçla; "Enerji, Radikalizm, Mülteciler, Girişimcilik ve Kadın" başlıkları altında beş ayrı masa oluşturuldu" dedi. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştiren üniversiteler, eğitim hayatının en önemli basamaklarından biridir" diyen Yılmaz, "Bu coğrafyanın önemli bir parçası olan Türkiye, Orta Doğu ile çok köklü tarihi ve kültürel bağlara sahiptir. Türkiye'nin, Orta Doğu'da kriz ve istikrarsızlık ortamını barış ve kardeşlik ortamına dönüştürmek için yaptığı girişimler bütün dünya ülkeleri tarafından dikkatle ve özenle izlenmektedir. Hepinizin bildiği gibi, ülke olarak çok önemli bir toplumsal değişim sürecinden geçiyoruz. Bu süreçte, üniversitelerimize büyük görevler düşüyor. Sorunlara etkin çözüm önerileri geliştirebilmek için devletlerle kurumlarla üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte uluslararası işbirliklerine ihtiyaç olduğu açıktır. Biz de Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, tüm disiplinlerde olduğu gibi toplumsal problemlerle mücadele konusunda da öncülük etmeye gayret göstermekteyiz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak gerçekleştirdiğimiz Genç Kadın Liderler Forumunun bu sorulara cevap bularak, bölgedeki olası huzur ve kalıcı barışa katkı sunmasını dileriz" şeklinde konuştu.

Genç Kadın Liderler Forumu 2016 açılış töreni toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Ortadoğu’da Tehditler Ve Fırsatlar Değerlendiriliyor

Ortadoğu’da Tehditler Ve Fırsatlar Değerlendiriliyor

Ortadoğu’da Tehditler Ve Fırsatlar Değerlendiriliyor

Ortadoğu’da Tehditler Ve Fırsatlar Değerlendiriliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim