• BIST 9530.47
  • Altın 2473.305
  • Dolar 32.4969
  • Euro 34.7695
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Ortadoğu Ve Kuzey Afrika Ülkeleri Antalya’da Buluşuyor

Ortadoğu Ve Kuzey Afrika Ülkeleri Antalya’da Buluşuyor
Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerini bir arada buluşturacak olan "1. Uluslararası Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Ülkeleri Antalya Zirvesi" Serik Belediyesi ev...

Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerini bir arada buluşturacak olan "1. Uluslararası Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Ülkeleri Antalya Zirvesi" Serik Belediyesi ev sahipliğinde Antalya'da düzenlenecek. Toplantıya, MENA bölgesindeki 15 ülkeden 328 acentenin yanı sıra Türkiye'deki 10 Körfez ülkesinin büyükelçilerinin katılması bekleniyor. Toplantıda MENA ülkelerinden gelen turist sayısının arttırılması hedefleniyor.

Antalya'nın turizm bölgesi Belek'te 4-9 Şubat tarihleri arasında Körfez ve Kuzey Afrika turizm acentelerinin katılımı ile yapılacak olan "1. Uluslararası Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Ülkeleri Antalya Zirvesi" organizasyonunun basın toplantısı gerçekleştirildi. Bir otelde düzenlenen basın toplantısına Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Turizm Bölge Müdürü İbrahim Acar, THY Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna ve Batı Akdeniz Ajansı Kalkınma Müdürü Osman Erol Saraydere katıldı.

Kriz ortamını ortadan kaldırmak için yola çıktıklarını söyleyen Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, organizasyona Ürdün'den, Suudi Arabistan'dan, Mısır'dan, Kuveyt'ten, Fas'tan acentelerin katılacağını söyledi. Antalya'nın en gözde turizm bölgesini tanıtmak için gayret ettiklerini kaydeden Çalık, "Serik'imizi tanıtmak istiyoruz. Beleğimizi tanıtmak istiyoruz. G20 burada yapıldı en küçük bir olay dahi vuku bulmadı. Turizmde de bulmayacağını sözünü veriyoruz. Bugüne kadar bir şey yaşamadık. Arap kardeşlerimizin gönül rahatlığı ile tatil yapacağına inanıyoruz. Bugüne kadar var olan iş birliğimizi en üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Bu bölgede ilk defa geniş kapsamlı bir toplantı yapılıyor. Bu millete bir şey yapabilir miyiz diye yola çıktık. En güzel şekilde ağırlayacağız. Buraya gelen acentelerin turistleri ile birlikte geleceğine inanıyoruz. Türkiye'nin ekonomik krizden zarar etmeden çıkması için elimizden geleni yapıyoruz. Serik herkese kucağını açar. Hepimiz birlik ve beraberliğimizi göstereceğiz" diye konuştu.

Türk Hava Yolları Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna ise, organizasyona Türkiye adına destek veren kuruluşlara teşekkür etti. THY olarak üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapacaklarını söyleyen Durna, " Organizasyona gelecek olan acenteler konusunda o bölgelerde görev yapan THY müdür arkadaşlarımıza özellikle nitelikli acentelerin tespiti açsından çok büyük görev düştü. Umuyorum gelecek olan acenteler bu bölgeyi pazarlamak adına ciddi katkıları olacak. MENA ülkelerini 10 yıl görev yapmış biri olarak bize olan ilgilerini biliyorum. Bu kriz dönemini el birliğiyle aşacağımıza inanıyorum. Biz bize düşeni en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz. Başarılı bir şekilde neticelenecektir" dedi.

Antalya Turizm Bölge Müdürü İbrahim Acar ise, turizmde olmazsa olmaz üç öğenin bulunduğunu ifade ederek, bunları iyi bir tesis, ulaşım ve tanıtım olarak açıkladı. Organizasyona katılımın en üst düzeyde sağlanması için bakanlık olarak üzerlerine düşeni en iyi şekilde yerine getirdiklerini açıklayan Acar, "Bakanlığımız değişik aktivitelerle üzerine düşen görevi yerine getirecektir. Antalya 12 milyon yerli ve yabancı misafir ağırlıyor. Bu organizasyonla birlikte uçuşların sayısının aratacağını düşünüyorum. Tatillerini burada geçirmek isteyen misafir sayımızın hem yazın hem kışın gelişeceğine inancımız sonsuz. Antalya yeni bir pazar yeni bir müşteri bulma konusunda yeni bir etkinliğe hazırlanıyor. Bakanlığımız 100 üzerinde ülkede tanıtım fuarlarına katılıyor. Sektör temsilcileri ile bir araya gelerek tanıtımları yapılıyor. Belki ülkemize ilk defa MENA ülkeleri için atağa geçildi. Şuana kadar gelenin daha üstünde turist ağırlamayı düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Cuma günü başlayacak olan toplantıya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin 30 farklı şehrinden 320'ye yakın acentelerinin katılması bekleniyor. Toplantıda Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri arasında dostlukların geliştirilmesi ve turistik ilişkilerin daha hızlı bir ivme kazanması amaçlanıyor.

Ortadoğu Ve Kuzey Afrika Ülkeleri Antalya’da Buluşuyor

Ortadoğu Ve Kuzey Afrika Ülkeleri Antalya’da Buluşuyor

Ortadoğu Ve Kuzey Afrika Ülkeleri Antalya’da Buluşuyor

Ortadoğu Ve Kuzey Afrika Ülkeleri Antalya’da Buluşuyor

Ortadoğu Ve Kuzey Afrika Ülkeleri Antalya’da Buluşuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim