• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Ortadoğu Sosyal Projeler Araştırmalar Genel Merkezi ( Ospam) Başkanı Balia Baykal:

Ortadoğu Sosyal Projeler Araştırmalar Genel Merkezi ( Ospam) Başkanı Balia Baykal:
Ortadoğu Sosyal Projeler Araştırmalar Genel Merkezi (OSPAM) Başkanı Balia Baykal, Gaziantep'in sadece Ortadoğu ekonomi ve politikasının merkezi değil, sivil...

Ortadoğu Sosyal Projeler Araştırmalar Genel Merkezi (OSPAM) Başkanı Balia Baykal, Gaziantep'in sadece Ortadoğu ekonomi ve politikasının merkezi değil, sivil toplum kuruluşlarının da merkezi konumunda olduğunu kaydetti.

'Krizle Mücadele Eden Şehirlerde İnsani Eylemlerin Geliştirilmesi Çalıştayında konuşan OSPAM Başkanı Balia Baykal, "Suriye sorunun başlaması ile birlikte uluslar arası sivil toplum kuruluşların temsilcileri adeta Gaziantep'e akın ettiler. Bugün Gaziantep sadece Ortadoğu ekonomisi ve politikasının değil Sivil Toplum Kuruluşlarının da merkezi konumundadır. Günümüze baktığımız da ise BM adını önüne alarak aktif rol alan uluslararası kuruluşların yer aldığı sahada, yerel STK'lar, demokrasi ve sivil toplum örgütlerin gelişimini engelleyen sosyal ve ekonomik sermayenin belli zümrelerini kayıran ya da adam kollayan cemaatler ya da kar faaliyetleri içinde yer alan kuruluşlar olarak görülmektedir. STK'lar olarak sahada sadece yardım kutusunu ihtiyaç sahibine nasıl ulaştıralım ile birlikte diğer alanlarda özellikle eğitim, planlama, entegrasyon, mevzuat ve yasa koyucuları doğru bilgilendirme, lobi çalışmaları alanlarında olmamızın zamanı geldi geçiyor bile" dedi. STK" lara benzer bakış açısının sürdüğünü vurgulayan Baykal, sahada olanlar konusunda dünya kamuoyunu bilgilendirerek küresel aktörleri harekete geçirecek, orta ve kısa vadede ortak planlamalar yapabilecek, güçlü bir platform oluşturulması önerisinde bulundu.

UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Fatma Şahin ulusal ve uluslararası insani yardım kuruluşları temsilcilerinin katıldığı çalıştay iki gün sürdü.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim