• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Ortaca’da 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı

Ortaca’da 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı
Muğla'nın Ortaca ilçesinde 19 Ekim muhtarlar günü düzenlenen törenle kutlandı.

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 19 Ekim muhtarlar günü düzenlenen törenle kutlandı. Ortaca Tören Alanı'nda yapılan kutlamaya, Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Avcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Evren Ekmekçi, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Gürbüz, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk anıtına Beşköprü Mahallesi muhtarı Selim Aynalı, Eskiköy Mahallesi muhtarı Cemal Yaman, Kemaliye Mahallesi muhtarı Zeynel Altın çelenk sundu.

Çelenk sunumunun ardından Terzialiler Mahallesi Muhtarı Alim Uzundemir, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Muhtarlık sisteminin yerel demokrasinin en eski örneğini temsil ettiğini vurgulayan Uzundemir, "Geçmişte İstanbul'a olan büyük göç dalgasının önüne geçmek için kurulmuş olsa da, bugün yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık sistemi 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Muhtarlar bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, bir yandan da çağdaş kamu anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın ailelerinden sonra en önemli veli hamisi saygıdeğer muhtarlarımızdır. Çünkü muhtarlarımız mahiyetindeki insanlardan ve yaşanan yerlerden öncelikle sorumlu olan kişilerdir. Özellikle en ücra köylerde görev yapan öğretmen, imam ve sağlık personelimizin en yakın yardımcıları değerli muhtarlarımızdır. Taşrada görev yapan değerli devlet memurlarımızın köy ve mahalle odaklı ihtiyaçlarında ilk kapılarını çaldığı kişiler yine muhtarlarımızdır" dedi.

Muhtarların manevi sorumluluklarının da ağır olduğunu belirten Uzundemir, konuşmasında "Bu güzide insanlarımız halka hizmeti hakka hizmet anlayışı ile yapmaktadırlar. Çevresinde sorun varsa sorunları büyüten değil. Çözüm üreten, yaşadıkları yere huzur taşıyan gönül elçileri olarak da her zaman saygıyla anılacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın biz muhtarlar ile yaptığı toplantıda bir sözü beni çok etkilemiştir. "Mahallenizde veya köylerinizde bir yoksul, gariban, yaşlı ve ihtiyaç sahibi var ise, siz bunlara ulaşmıyorsanız vebali sizin olsun. Siz ulaşıp da biz bir şey yapamıyorsak vebali bizim olsun" demiştir. Devletimiz 19 Ekim'i muhtarlar günü yaparak böyle anlamlı bir jest yapması bizi oldukça mutlu etmiştir. Türkiye'mizin her köşesinde görev yapan saygıdeğer muhtarlarımızın, muhtarlar gününü kutluyor. Vefat eden muhtarlarımıza Allah'tan rahmet, hayatta olanlara sağlık, sıhhat, huzur içinde hayırlı ve uzun ömürler diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Ortaca’da 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı

Ortaca’da 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı

Ortaca’da 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı

Ortaca’da 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim