• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Ortaca ile Mangalia Kardeş Şehir Oldu

Ortaca ile Mangalia Kardeş Şehir Oldu
Ortaca ile Romanya'nın Mangalia belediyeleri arasında "Kardeş Şehir" protokolü imzalandı.

Ortaca ile Romanya'nın Mangalia belediyeleri arasında "Kardeş Şehir" protokolü imzalandı. Kardeş şehir anlaşması imza töreni, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Ortaca Temsilciliği binasında gerçekleştirildi. Anlaşmayı, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ile Mangalia Belediye Başkanı Cristian Radu imzaladı.

Törende konuşan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, kardeş şehir fikrinin 2'nci dünya savaşının ardından savaş sürecinde düşmanlaşan ulusları yakınlaştırmak için yerel yönetimlerin karşılıklı görüşmesi ile oluştuğunu aktardı.

Kardeş şehir fikrinin Dünya ve Avrupa barışına hizmet ettiğini belirten Karaçelik, "Ulusların bir birlerine karşı ön yargılarını kırmak, karşılıklı temasla olur. Bizim yapacağımız işbirliği hem kültürel hem de ticari ilişkilerin gelişmesine vesile olacaktır" diye konuştu.

Romanya'dan gelen misafirlerin bölgedeki bahçeleri gezdiğini ve çok beğendiklerini söyleyen Başkan Karaçelik, "Bu işbirliğinin ticari kapasiteyi arttırmak adına çok büyük yardımı olacaktır diye düşünüyorum. Romanya ve Türkiye arasında ilk kez Mangalia ve Ortaca şehirleri kardeş şehir protokolünü imzalayacaklar. Umarım bizim ve Romanya'nın diğer kentleri de bu tür yakınlaşmalar içerisine girerler ve iki ulus arasında ki işbirliği daha da yükselir" dedi.

Mangalia Belediye Başkanı Cristian Radu ise yapılan davetten dolayı onur duyduğunu ve Türkiye'de ilk defa Ortaca ile kardeş şehir olduklarını dile getirdi.

Yaklaşık 1 yıldır işbirliği için iki belediye arasında görüşmelerin sürdüğünü anlatan Radu, "Ortaca turistik ve çok güzel bir şehir, burayı çok beğendik. Bundan sonra ticaretimizin gelişmesi için çalışmalar olacak. Aynı zamanda kültürel ve turizm açısından işbirliğimizin gelişmesi için çalışmalar olacak" şeklinde konuştu.

Mangalia'da 3 binin üzerinde Müslümanın yaşadığına değinen Radu, şunları kaydetti; "Halklar uyum içinde yaşamaya devam ediyor. Mangalia'da 6 turistik nokta var. Romanya'nın en eski şehirlerinden bir tanesi, hepinize teşekkür ederiz. Bu işbirliğinden onur duyduk."

Törene, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Mangalia Belediye Başkanı Cristian Radu, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü Orhan Gürbüz, CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, MUTSO Ortaca, Dalaman, Köyceğiz Temsilcisi Sedat Tuncer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ortaca ile Mangalia Kardeş Şehir Oldu

Ortaca ile Mangalia Kardeş Şehir Oldu

Ortaca ile Mangalia Kardeş Şehir Oldu

Ortaca ile Mangalia Kardeş Şehir Oldu

Ortaca ile Mangalia Kardeş Şehir Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim