• BIST 9530.47
  • Altın 2478.029
  • Dolar 32.4426
  • Euro 34.705
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Orta Refüj Damla Sulama Sistemi İle Sulanacak

Orta Refüj Damla Sulama Sistemi İle Sulanacak
Üzümlü Belediyesi tarafından yapılan damla sulama sistemi ile Erzincan Bulvarı üzerindeki orta refüj de bulunan çiçek ve bitkiler modern ve verimli bir...

Üzümlü Belediyesi tarafından yapılan damla sulama sistemi ile Erzincan Bulvarı üzerindeki orta refüj de bulunan çiçek ve bitkiler modern ve verimli bir şekilde sulanacak. Üzümlü Belediyesi tarafından park ve yeşil alanlarda sürdürülen çalışmalar kapsamında E80 karayolundan ilçe çarşı merkezine kadar gelen Erzincan Bulvarı üzerindeki orta refüjde damla sulama sistemi kurulum çalışmaları başlatıldı. İki hafta önce başlayan çalışmalar kapsamında 3 bin 200 metrelik alana ana su borusu hattı döşendi. Ardından bu hat üzerinde iki yönlü olarak dikilmiş olan gül ve diğer bitkilerin sulanması için 6 bin 400 metrelik damla sulama hattı çekildi. Damla sulama sisteminin bitirilmesinin ardından daha önce salma sulama ve itfaiye ile sulanan orta refüj modern ve verimli şekilde damla sulama ile sulanması sağlanacak.

MODERN VE VERİMLİ SULAMA

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, damla sulama sistemi ile orta refüjün daha verimli sulanacağını belirterek "Göreve geldiğimizden itibaren iki yaz mevsimi geçirdik. Bu sürede ve öncesin de orta refüj de bulunan çiçek ve diğer bitkilerin sulanmasını itfaiye yada salma sulama yöntemi ile yapılıyordu. Bu yöntemler hem iş gücü kaybı hem de verimsiz bir sulamaya sebep oluyordu. Bizde arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirme sonunda bu alanın en iyi damla sulama sistemi ile otomatik bir şekilde sulanacağına karar verdik. Şu anda yaklaşık 10 kilometre boru hattı çektik ve çalışmalarımızda sona yaklaştık. Artık bu alanda sulama damla sulama sistemi ile modern bir şekilde yapılacak. Halkımıza ve ilçemize hayırlı olsun." dedi.

Orta Refüj Damla Sulama Sistemi İle Sulanacak

Orta Refüj Damla Sulama Sistemi İle Sulanacak

Orta Refüj Damla Sulama Sistemi İle Sulanacak

Orta Refüj Damla Sulama Sistemi İle Sulanacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim