• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Örsellili Bayanlara Destek Sözü

Örsellili Bayanlara Destek Sözü
Yunusemre Belediyesi Belediye Meclisi Sosyal Yardım, Yaşlı, Engelli, Çocuk ve Kadın Komisyonu Üyeleri, Örselli Mahallesi'nde bayanlarla buluştu.

Yunusemre Belediyesi Belediye Meclisi Sosyal Yardım, Yaşlı, Engelli, Çocuk ve Kadın Komisyonu Üyeleri, Örselli Mahallesi'nde bayanlarla buluştu.

Yunusemre Belediyesi Belediye Meclisi Sosyal Yardım, Yaşlı, Engelli, Çocuk ve Kadın Komisyonu üyeleri; Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Belediye Meclis Üyeleri Seher Baydar, Hüseyin Köroğlu ve Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şaver Yüksel, Örselli Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Örselli Mahalle Muhtarı Halil Mezik tarafından karşılanan komisyon üyelerine bayanların kendi elleriyle hazırladıkları köy kahvaltısı ikram edildi. Kahvaltının ardından Mahalle Muhtarı Mezik'in makamında bayanlarla bir araya gelen komisyon üyeleri, yaşadıkları sıkıntıları dinledi.

"HALI DOKUMACILIĞI DESTEKLENECEK"

Komisyon üyelerinden Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, "Öncelikle Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi'nin sizlere selamını getirdik. Yaklaşık iki hafta önce mahalle muhtarımız belediyemize gelerek bizleri davet etmişti. Örselli ile ilgili çok güzel plan ve projelerimiz vardı. Bunları en yakın zamanda hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Sevgili muhtarımızdan da davet gelince, buraya yapacak olduğumuz ziyareti biraz öne almış olduk. Köyümüzün geçim kaynaklarından biri olan halı dokumacılığının geliştirilmesi için projeler üreteceğiz. Emeklerinizin karşılığını alabilmesi için proje ekibimizle çalışıyoruz" dedi.

ÖRSELLİLİ BAYANLARA ÇANAKKALE SÖZÜ

Başkan Yardımcısı Uygur, belediyenin yaptığı kültür ve sosyal etkinlikler hakkında da bilgi vererek şunları söyledi: "Ramazan Ayı'nda yine bir iftar programında yine sizlerle birlikte olacağız. Örsellili bayanlarımıza bir gün Manisa ziyareti gerçekleştireceğiz. Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte bayanlarımıza yönelik kursların da verildiği hanım lokallerimizi açmaya devam ediyoruz. Buralarda bayanlarımızdan gelen istek ve talepler doğrultusunda açılan kurslarda hem kendilerini geliştiriyor hem de ekonomilerine katkı sağlıyor. İlerleyen dönemlerde merkeze uzak mahallelerimizde yaşayan bayanlarımıza yönelik de çeşitli kurslar açmayı planlıyoruz. Bizlerden Çanakkale'ye gezi düzenlenmesi yönündeki talebinizi de en kısa sürede gerçekleştireceğimize söz veriyorum. Bizlerle konuşmak, istişare etmek istediğiniz her ne konu olursa olsun her zaman sizlere kapımız açık" dedi.

HALI DOKUDULAR

Muhtarlık binasında yapılan toplantının ardından mahallede dolaşan ve eksiklikler konusunda bilgi alan komisyon üyeleri, halı dokuma tezgahının başına da geçti. Bayanlardan nasıl halı dokunduğunu öğrenen komisyon üyeleri halı dokudu. Örsellili bayanların kendi elleriyle işledikleri örgü ve dantelleri de inceleyen komisyon üyeleri, bu konu da bir pazar oluşturulabileceğinin altını çizdi. Komisyon üyeleri son olarak Örselli İlköğretim Okulu öğrencilerini de ziyaret etti. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, gerçekleştirdiği ziyaretlerde bayanlara hediye takdim etti.

Örsellili Bayanlara Destek Sözü

Örsellili Bayanlara Destek Sözü

Örsellili Bayanlara Destek Sözü

Örsellili Bayanlara Destek Sözü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim