• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Örnek Bir Verimlilik Projesi

Örnek Bir Verimlilik Projesi
Mutluluk Ağacı, VSY Biotechnology'nin başarısı ve gelişiminin bir simgesi.

Mutluluk Ağacı, VSY Biotechnology'nin başarısı ve gelişiminin bir simgesi. 20 yıl önce fidan iken daha sonra kökleşen ve dev bir yapıya dönüşen şirket ile özdeşleşiyor.

VSY Biotechnology'nin Merkez Binası'nın girişine kurulan Mutluluk Ağacı, yılın 3'er aylık dönemlerini (çeyrek) kapsayan 4 ayrı kökten oluşuyor. Her bir kök şirketin satış pazarlama birimlerini kapsayan 7 farklı dala ayrılıyor. Ayrı renklerle belirlenen bu dalların temsil ettiği birimler; Yurt Dışı Göz, Katarakt Cerrahi, Medikal Sistemler, Kontakt Lens ve Pharma, Hollanda İştiraki, Yurt içi Ortopedi & FTR ile Yurt Dışı Ortopedi & FTR'den oluşuyor. Birim temsilcileri yıllık satış hedeflerine doğru yol aldıkça, her 1 Milyon TL'lik satış gerçekleştiğinde kendi dallarındaki simgeleri boyuyorlar.

Her dönem hedefini ilk önce tutturan ekip, bir sonraki dönemin dallarını hangi sembolün süsleyeceğine karar veriyor.Bu ekiplerin hedeflerine daha hızlı ve verimli bir şekilde ulaşmalarını sağlarken birbirleri arasında tatlı bir rekabet oluşturuyor.

Boyama yapılırken yalnızca satış ve pazarlama ekibinden değil, şirketin üretimden lojistiğe, kurumsal iletişimden finansa kadar pek çok farklı birimindeki ekiplerden temsilciler de boyamaya eşlik ediyor. Şirketin ortak hedefleri için el birliğiyle çalışılarak ağacın dalları renklendiriliyor. Bu sırada boyama yaparken çekilen fotoğraflardan oluşan görsel çalışma bir e-posta aracılığı ile tüm şirket çalışanlarına iletiliyor.

VSY Biotechnology'nin bu uygulaması geçtiğimiz yıl papatya yaprakları ile başlamıştı.

Ekiplerin büyük ilgisini çeken bu etkinlik sayesinde şirkette yaprak boyama yarışı yaşanıyor; satış ekiplerinin hedeflerine ulaşmasında motive edici bir faaliyet olarak bu yıl da başarıyla devam ediyor.

VSY Biotechnology CEO'su Dr. Ercan Varlıbaş, bu uygulamayı 2016'da daha da geliştirdiklerini belirterek; "Sürdürülebilir gelişme kapsamında hem VSY Biotechnology'ye hem de çalışanlarımıza katkı sağladıkça artan mutluluğumuzdan ilham aldık ve ağacımızın ismini Mutluluk Ağacı koyduk. 2015'te olduğu gibi bu yıl da artan verimlilik oranlarımız ile hedefimiz olan "biyoteknoloji alanında dünyanın ilk 5 şirketi içerisine girmek" için önemli yol kat edeceğiz" şeklinde konuştu.

VSY Biotechnology İnsan Kaynakları Müdürü Buket Yalçın ise motivasyonun insan kaynakları fonksiyonları arasındaki en önemli unsur olduğunun altını çizerek şunları söyledi: "Motivasyonun önemi, bazı firma yöneticileri tarafından yeterince fark edilemeyebiliyor. Fakat insan kaynakları yönünden üzerinde durulması gereken çok önemli bir faktördür. Motivasyon için birçok farklı etmen var. Maddi kazanç, çalışan motivasyonunda en önemli faktör gibi görülse de aslında bu unsurun önüne geçen birçok etmen mevcut. Öncelikle çalışanlar yaptığı işten psikolojik olarak tatmin olmuyor, aidiyet duygusu gelişmiyor ise bir süre sonra oluşan açığı maddi kazanç kapatmayacaktır. Çalışanın kendisini başarısının bir parçası görmesi, prestij kazanması, saygı ve değer görmesi ancak başarıya ve sürekliliğe katkı sağlayarak daha verimli işler yapılmasına imkan verecektir."

Örnek Bir Verimlilik Projesi

Örnek Bir Verimlilik Projesi

Örnek Bir Verimlilik Projesi

Örnek Bir Verimlilik Projesi

Örnek Bir Verimlilik Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim