• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Ormanı kurtardı, adı ölümsüzleşti

Ormanı kurtardı, adı ölümsüzleşti
İzmir'de Hazine arazisi olan 300 bin metrekarelik ormanlık alanda kimliği belirsiz kişilerce asırlık çam ağaçları kesildi.

İzmir'de Hazine arazisi olan 300 bin metrekarelik ormanlık alanda kimliği belirsiz kişilerce asırlık çam ağaçları kesildi. Söz konusu duruma müdahale eden Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Işılay Saygın'ın girişimiyle kesilen asırlık çam ağaçlarının yerine yenileri dikildi. Ormana eski Devlet Bakanı Saygın'ın ismi verildi.

İzmir Buca'da yaklaşık 300 bin metrekarelik orman, kimliği belirsiz kişilerce çitlerle çevrilerek, asırlık çam ağaçları kesildi. Hazine arazisinin sahiplenilmeye çalışıldığını gören Kaynaklar Köyü Muhtarı Erhan Şen ve çevre sakinleri, Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, eski Devlet Bakanı Işılay Saygın'dan yardım istedi. Saygın'ın girişimleriyle bölge bu kişilerden temizlendi. Kesilen ağaçların yerine de Orman Bölge Müdürlüğü, Buca Belediyesi ve Kaynaklar Muhtarlığı işbirliğiyle fidanlar dikildi, "Işılay Saygın Hatıra Ormanı" ismi verildi.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık'ın da katıldığı törende çevre halkıyla birlikte fidan dikildi. Işılay Saygın, milli servet, zümrüt yeşilinin fırsatçılardan kurtarmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, ortak bir değere sahip çıkıp geleceğe taşımanın güzel bir örneğini sergilediklerini dile getirdi. Saygın, şunları kaydetti: "Burası adımın verildiği 4'üncü orman, Kemalpaşa'da 2, Çeşme'de de bir orman ismimi taşıyor. Hepsi birbirinden kıymetli, fakat burası daha bir anlamlı, çünkü bir mücadelenin eseri. Yeşili kurtarmamızda yanımızda yer alarak bize destek olan muhtarımız Erhan Şen başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Gelecek nesillere bırakacağımız en değerli armağan bu ağaçlar olacak."

ÖĞRENCİLER SAHİP ÇIKACAK

Rektör Prof. Dr. Çevik de Mütevelli Heyeti Başkanı Işılay Saygın'ın adını taşıyan ormanı Gediz Üniversitesi olarak daha da güzelleştirmek istediklerini açıkladı. Prof. Dr. Çevik, "Çevre gönüllüsü, yeşil sevdalısı öğrencilerimizle birlikte düzenli olarak yeni fidanlar dikmeyi ve bakımlarını gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. Önümüzdeki günlerde bu amaçla fidan dikim şenliği için burada bir kez daha bir araya geleceğiz. Oksijen kaynağı bu ormanı gençlerimizle yaşatacağız." diye konuştu.

Ormanı kurtardı, adı ölümsüzleşti

Ormanı kurtardı, adı ölümsüzleşti

Ormanı kurtardı, adı ölümsüzleşti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim