• BIST 9556.17
  • Altın 2477.844
  • Dolar 32.4796
  • Euro 34.5839
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Ormandaki Kuşlara Ev Yapımı Yem

Ormandaki Kuşlara Ev Yapımı Yem
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, 300'e yakın kuş türüne ev sahipliği yapan ormanlardaki ağaçlara rulo yemlikler takıyor.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, 300'e yakın kuş türüne ev sahipliği yapan ormanlardaki ağaçlara rulo yemlikler takıyor.

Uludağ'ın eteklerindeki ormanlık alanlara karlı kış günlerinde yiyecek bulma sıkıntısı çeken kuşlar için Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yemler asıldı. Ağaçlara rulo şeklinde yemler asılarak 300'e yakın kuş türünün beslenmesine imkan sağlıyor. Bursa'nın İstanbul, Samsun ve Hatay göç yolları üzerinde olması sebebiyle, çok sayıda göçmen kuş şehre geliyor. Bazı kuş türlerinin yiyecek ve barınma sıkıntısı çektiğini fark ettiklerini ifade eden Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, kuşları desteklemek için ormanlara kuş yuvası ve yem bırakıldığını söyledi.

Bunun tarihi bir görev olduğunu belirten Coşkun, "Gurebahane-i Laklakan, yani düşkün veya bakıma muhtaç leylekler evi veya vakfı, dünya tarihinin ilk hayvan hastanesi sayılmaktadır. Osmanlı döneminde Bursa'da Kavaflar Çarşısı'nın ortasındaki meydanda, sakat hayvanlar, kanadı ve bacağı kırık leylekler, kargalar, kör veya sağır baykuşlar halk tarafından tedavi edilip bakılmıştır. Yine kuş evleri, diğer bir deyişle kuş sarayları Osmanlı medeniyetine ait bir yapı türüdür. Bursa'daki hayır evlerini, kuş köşklerinin ilk yapıldığı yer olarak gösteriyor. Biz de Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nce 2016 yılında karlı dönemlerde kuşlara destek için 600 kilogram yem tedarik ediyoruz" dedi.

4 YILDA 723 BİN MEYVE FİDANI DİKİLDİ

Ancak yem atmanın geçici bir çare olduğunun altını çizen Coşkun "Sürdürülebilir yaban hayatı için uzun vadeli çalışmalar yapılması gerekmektedir. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü olarak yabani meyveli orman ağaçları dikiyoruz. Bilecik, Yalova, Bursa illerimizde köylülerimizle birlikte 8 türde meyveli fidanı dikmeye başladık. 2012 yılından bu yana ahlat, yabani muşmula, yabani erik, yabani elma, yabani kiraz, üvez, alıç, yabani kızılcık cinsi 723 bin fidan diktik. 1 milyon fidan dikmeyi hedefliyoruz. Kuşlar ormanın ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dengeye katkı sağlamak için Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından son beş yılda 5 bin 200 kuş yuvası asılmış ve sık sık yemleme yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

Ormandaki Kuşlara Ev Yapımı Yem

Ormandaki Kuşlara Ev Yapımı Yem

Ormandaki Kuşlara Ev Yapımı Yem

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim