• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Yaban Hayvanlarına Şefkat Eli

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Yaban Hayvanlarına Şefkat Eli
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ülke genelinde çeşitli sebeplerle yaralanan yaban hayvanlarının tedavi edilerek tabii yaşam alanlarına yeniden...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ülke genelinde çeşitli sebeplerle yaralanan yaban hayvanlarının tedavi edilerek tabii yaşam alanlarına yeniden kazandırıldığını belirtti. Eroğlu, "Yaban hayvanlarının yaralarını sarıyoruz, şifa bulmaları için gayretle çalışıyoruz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından 2015 yılında 3 bin 626 yaban hayvanı tedavi edildi. Tedavi edilen yaban hayvanları arasında şahin, leylek, karabatak, kaya kartalı, pelikan, puhu kuşu gibi kuş türleri başı çekti. Ayrıca ayı, yılan, kertenkele, deniz kaplumbağası, sincap, yaban keçisi, karaca, tilki gibi yaban hayvanları da tedavi edilen türler arasında yer aldı. Ayrıca 2 bin 561 yaban hayvanı yeniden tabiata kazandırılırken, tabiata bırakılamayacak şekilde olan bin 65 yaban hayvanı ise çeşitli hayvanat bahçelerine yerleştirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Av ve yaban hayvanı türlerinin korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması maksadıyla yaban hayvanlarının tedavi edilerek tekrar doğaya kazandırılması konusunda kamu kurum ve kuruluşları, veteriner fakülteleri, hayvanat bahçeleri ve sivil toplum örgütleri ile imzalanan protokoller çerçevesinde işbirliği yapıyor, yaban hayvanlarının yaralarını sarmak için gayretle çalışıyoruz. Bu çerçevede DKMP Genel Müdürlüğümüzce 8 üniversite ve 8 belediye başkanlığı ile protokol imzalandık. Ayrıca DKMP olarak 15 bölge müdürlüğümüzce yaban hayvanları için kurtarma ve rehabilitasyon hizmeti vermeye de devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"YARALI YABAN HAYVANLARINI İŞBİRLİĞİ İLE KURTARALIM"

Yaban hayvanlarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, "Vatandaşlarımız da yaralı halde buldukları hayvanları Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bölge Müdürlüklerine bağlı merkezlere getirerek ya da yetkililere haber vererek yaban hayatını korumak için yaptığımız çalışmalara katkıda bulunabilirler. Bakanlık-vatandaş işbirliği içinde göstereceğimiz küçük bir gayretle birçok hayat kurtarabiliriz" dedi.

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Yaban Hayvanlarına Şefkat Eli

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Yaban Hayvanlarına Şefkat Eli

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Yaban Hayvanlarına Şefkat Eli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim