• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Antalya’ya 36 Milyon TL’lik Yatırım

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Antalya’ya 36 Milyon TL’lik Yatırım
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından,aralarında Antalya'da yapımı tamamlanan tesislerin de yer aldığı 2,9 milyar TL yatırım bedelli 175 dev eser,...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından,aralarında Antalya'da yapımı tamamlanan tesislerin de yer aldığı 2,9 milyar TL yatırım bedelli 175 dev eser, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun iştirak ettiği merasimle Ankara'da hizmete açıldı.

Ülke genelinde hizmete alınan 175 eserden Antalya da payına düşeni aldı. Antalya'da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün tamamladığı 1 adet tesis de bu açılış merasimi ile hizmete alındı.

Hizmete alınan DSİ'ye ait eserler sulama tesislerinden oluşuyor. DSİ tarafından tamamlanan tesisler ile Antalya'da toplam 7.890 dekar zirai araziye sulama suyu sağlanacak. Ayrıca bu açılış merasiminde Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Orman, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce Antalya'da yapımı tamamlanan tesis ve çalışmalar da hizmete alındı. Bu eserler arasında ise yeni orman yolları, yangın havuzları, ağaçlandırma, orman köylüsüne destek, fidan üretimi, korunan alanların hizmet kalitesini artırmak gibi çalışmalar ve otomatik meteoroloji gözlem istasyonları yer alıyor. Bütün bu eser ve çalışmaların toplam yatırım bedeli 36 milyon TL'yi geçiyor.

Antalya İli, Elmalı İlçesi, Özdemir Mahallesi'nin 2 km kuzeybatısında tesis edilen barajda depolanacak 1 milyon 743 bin m3 su ile 7.890 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Modern borulu sistemle bölge topraklarına bereket katacak olan proje ile toplamda 10 milyon 399 bin lira gelir artışı sağlanacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu aralarında Elmalı Özdemir Barajı ve Sulaması'nın da yer aldığı 2,9 milyar lira yatırım bedelli 175 dev eserin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim