• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Suriyeliler için tesis edilen güvenli bölgenin su ihtiyacını karşılayacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Suriyeliler için tesis edilen güvenli bölgenin su ihtiyacını karşılayacak
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak kamp yerlerinin tesis edilmesi başta olmak üzere hem iş makinası hem de personel desteği verdiklerini...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak kamp yerlerinin tesis edilmesi başta olmak üzere hem iş makinası hem de personel desteği verdiklerini belirterek, "Şimdi de buralarda yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacağız. Şu ana kadar 2 adedi Suriye 1 adedi de Cilvegözünde olmak üzere toplam 3 kuyuyu açtık. Açacağımız kuyularla günde 3,5 milyon litre su temin ederek buradaki vatandaşların su ihtiyacını karşılamış olacağız" dedi.

Suriyeliler için tesis edilen güvenli bölgede oluşan içme suyu ihtiyacı için harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı, hem Suriye tarafında hem de Cilvegözü'nde çalışmalara başladı. Harpten kaçan vatandaşların güvenli bir şekilde ikamet etmesi amacıyla kurulan güvenli çadır şehirlerde yaşayan vatandaşların içme suyu ihtiyacını karşılamak için sondaj çalışmalarına devam ediliyor. Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Suriye tarafında kurulan kamp sahalarında da jeofizik etütler yapılarak 2 adet kuyu açıldı. Yapılan çalışmalarla hem Suriye hem de Cilvegözü'nde oluşturulan kamp yerlerinde ikamet eden toplam 35 bin kişinin içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ülke, olarak Suriyeli mazlumlar için ellerinden gelen ne varsa yaptıklarını kaydederek, "Bakanlık olarak kamp yerlerinin tesis edilmesi başta olmak üzere hem iş makinası hem de personel desteği verdik. Şimdi de buralarda yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacağız. Şu ana kadar 2 adedi Suriye 1 adedi de Cilvegözü'nde olmak üzere toplam 3 kuyuyu açtık. Açacağımız kuyularla günde 3,5 milyon litre su temin ederek buradaki vatandaşların su ihtiyacını karşılamış olacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim