• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Almanya'nın terör örgütü PKK sempatizanlarının toplantı ve miting yapmasına izin vermesini sosyal medyadan...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Almanya'nın terör örgütü PKK sempatizanlarının toplantı ve miting yapmasına izin vermesini sosyal medyadan yayınladığı bir fotoğrafla tepki göstererek, "Avrupa PKK'yı terör örgütü olarak tanımasına rağmen onlara her türlü destek veriyor. Fakat bizim milletvekillerimiz gidince hatta bakanlarımız gidince onlara gerekli izni vermiyor" dedi.

Bakan Eroğlu, 16 Nisan'daki referandum çalışmaları kapsamında geldiği memleketi Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde "Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtım Merasimi"ne katıldı. Tören öncesinde Şakir Ünver İlköğretim Okulu'nda fidan dikimi yapan Bakan Eroğlu, gazetecilerin kendisine

Sosyal medya üzerinden "Almanya'da Türk milletvekili ve bakanların toplantı ile miting yapmasına izin vermiyorlar ama PKK'lıların eylem ve yürüyüş yapmasına izin veriyorlar" başlığı ile bir fotoğraf paylaştığını hatırlatan Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Almanya aslında bizim müttefikimiz. NATO'da birlikteyiz. Ayrıca biliyorsunuz 1. Dünya harbinde birlikte bir harp ettik. Ama buna rağmen Almanya maalesef PKK'yı terörist olarak tanımasına rağmen Avrupa PKK'yı terör örgütü olarak tanımasına rağmen onlara her türlü destek veriyor. Fakat bizim milletvekillerimiz gidince hatta bakanlarımız gidince onlara gerekli izni vermiyor. Buda kabul edilemeyecek bir tutum. Bunu söyledik. Yani Almanya diyor ki "Hayır" diyor Hollanda "Hayır" diyor. Ya tamamda kardeşim size ne bizim burada vatandaş ister "Evet" der ister "Hayır" der. Size ne oluyor? Demek istediğimiz bu. Hatta daha da azıttılar gerçi ben bundan çok memnun oldum. Artık bazı gazeteler Almanya'da Türkçe yayınlanıyor manşetler Türkçe atılıyor. İşte "Hayır" veriniz diye Türkçe manşetler yani bu. Biraz önce Başmakçıdaydık vatandaşın birisi şunu söyledi ya Avrupa bu işi anladı. Bizim içimizde anlamayanlar var. Sayın bakanım bunu söyle dedi bende bütün millete basın medya vasıtasıyla diyorum ki; Avrupa "Evet" demenin Türkiye'yi ne kadar büyüteceğini, geliştireceğini, kalkındıracağını anladı lütfen bizdeki özellikle CHP'lilerde birazcık anlasınlar diyorum."

Bakan Eroğlu açıklamasının ardından bir düğün salonunda gerçekleştirilen merasime katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim