• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:
Toplu açılış ve temel atma töreni için Malatya'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.

Toplu açılış ve temel atma töreni için Malatya'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Malatya Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde Malatya'ya övgüler yağdırarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na, Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı H.Uğur Polat, işadamı Ahmet Çalık ile birlikte çok sayıda bürokrat eşlik etti.

Ziyaret sırasında, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na yapılan çalışmalar ile ilgili kısa bir brifing vererek, Bakan Eroğlu'ndan Malatya'ya yapılacak yatırımlar konusunda destek istedi.

Bakan Veysel Eroğlu'nu Malatya'da ağırlamaktan büyük bir onur duyduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir olduktan sonra Malatya'yı bir bütün olarak planlamaya başladıklarını söyledi. İlçe ve kırsal mahallelerin de dahil olduğu Malatya genelinin 100 bin, 25 bin ve 5 bin ölçekli imar planları ihalelerinin yapıldığını belirten Başkan Çakır, Malatya'nın turizm, ulaşım ve tarım master planları çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

2015 yılında kırsalda 1.200 km dolayında yol yaptıklarını, önümüzdeki 2 yıl içerisinde asfaltsız yol bırakmayacaklarını kaydeden Çakır, özetle şunları söyledi:

"Bu sene 1000-1200 km arası yol yapacağız. Önümüzdeki yıl 700-800 km yolumuz kalacak. İçeme suyu ve kanalizasyon şebekeleri ile ilgili olarak bütün köylerde çalışmalar yaptık. 230 köyümüzün kanalizasyonu yok. Bunların planlamalarını yaptık. Bütün ilçelerin altyapılarına girdik. 11 ilçemizin 9 tanesinin altyapısını sıfırdan yapıyoruz. 193 milyon liralık ihale yapıyoruz. İlçelere bakışımız, altyapısıyla birlikte sağlıklı bir kentleşmeyi, şehirleşmeyi sağlamak".

Başkan Çakır konuşmasında Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalarda Orman ve Su İşleri Bakanlığından destek gördüklerini ifade ederek "Bundan dolayı Malatya adına sizlere bir kez daha teşekkür ediyoruz. Sizden ayrıca Yeniköy'de yapılan Geçici Hayvan Barınma ve Bakımevi'ne desteğinizi de artırmanızı ve Beydağı Tabiat Parkı ile alternatif bir içme suyu kaynağı konusunda destek istiyoruz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu ise yaptığı konuşmada, Malatya'yı çok gelişmiş ve güzelleşmiş bulduklarını belirterek, Başkan Çakır'a, yaptığı güzel hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin örnek bir Belediyecilik sergilediğini kaydeden Bakan Eroğlu, "Bazı büyükşehir belediyelerde, ilçelerde, köylerde şikayet var. Ama Başkanımız bütün köy yollarını 2 yılda asfaltlayacağını ifade etti. Yapılan çalışmaları biliyoruz. Altyapı çalışmaları bütün ilçelerde başlamış. Tebrik ediyoruz. Yaptığı güzel yol çalışmaları, park çalışmaları, şehircilik çalışmaları dolayısıyla kendisine gönülden teşekkür ediyorum. Malatya Büyükşehir Belediyesini örnek bir belediye olarak gösteriyoruz. Bu başarılı çalışmalarının da devamını diliyoruz" diye konuştu.

Malatya gibi büyük bir şehrin tek bir su kaynağına bağlı olmasının kabul edilemez olduğunu belirten Bakan Eroğlu, öncelikle 30 km'lik isale hattı için gerekli projelerin yapıldığını belirterek, Alternatif su kaynaklarını araştırdıklarını söyledi.

Beydağı başta olmak üzere diğer tabiat parkları ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini de kaydeden Bakan Eroğlu, "Malatya'da muhteşem güzellikler, kanyonlar, parklar, mesire alanları, tabiat parkları var, bunları ele alalım. Arkadaşlar bir çalışma yapacak. Valimizin, Bakanımızın, bütün tarafların katılımıyla bunları muhteşem bir hale getirelim. Malatya yollarıyla dört dörtlük. Ulaşım imkanları çok iyi. Körfez ülkelerinde, Orta Asya'dan buraya çok sayıda ziyaretçi gelebilir. Onlar için burada ziyaret edecekleri mekânlar yapalım. Biz de büyükşehir Malatya için ne gerekiyorsa yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu, Malatya'yı baraj ve göletler şehri haline getirdiklerini aktararak "Sulamalar şu anda yüzde 60 seviyesinde. Nasip olursa 2 yıl içerisinde yüzde 85-90'lara getirme hedefimiz var. Beylerderesi barajı üzerindeki dere ıslahlarını yapacağız. Orayı çok güzel bir vadi haline getireceğiz. Bu konuda DSİ altyapı çalışmalarını yapacak, orman teşkilatımız da ağaçlandırma, mesire alanları, oturma mekânları, kamelyaların olması gibi işleri yapacak. Beylerderesi'ni büyükşehir, DSİ ve orman teşkilatımız hep birlikte ele alsın. Muhteşem bir vadi yapalım. Malatya'mızı kurak bir yer değil, yemyeşil, çiçekli bir Malatya yapalım" şeklinde konuştu.

Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim