• BIST 9456.53
  • Altın 2496.393
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8183
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Orman Haftası Ödülleri Sahiplerini Buldu

Orman Haftası Ödülleri Sahiplerini Buldu
Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında, Adıyaman'da liseler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında...

Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında, Adıyaman'da liseler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere törenle ödülleri verildi.

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma ve Garnizon Komutan Vekili Albay Davut Kulalar, Belediye Başkan Vekili Yaşar Öncel, Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver, Türkiye Petrolleri Bölge Müdürü Salih Bütün, Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, Dünya Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasına katılan tüm öğrencilere teşekkür etti. İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ise, "Orman varlığı bir toplumun kültürünü ve medeniyetini göstergesi açsından çok önemli bir varlıktır. Bizlerde Adıyaman'da sayın valimizin talimatıyla bütün okul bahçelerimizde ağaçlandırma çalışmaları başlattık" şeklinde konuştu.

Ormanların ve ağaçlandırmanın önemine değinen Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver ise, "Uluslar arası toplumun ağaçlandırmaya yönelik hassasiyeti gün geçtikçe artmaktadır. Bu nedenle dünya medeniyetleri 21 Mart'ı Dünya Ormancılık Haftası olarak kararlaştırmıştır" dedi. Belediye Başkan Vekili Yaşar Öncel ise, "Çocukluğumuzun Adıyaman'ı ağaç yoksunuydu. Ancak, son 30 yılda Adıyaman'ın kuzey tarafından Karadağ'da çok güzel bir orman oluşturuldu. Adıyaman Belediyesi olarak daha yeşil bir Adıyaman için mahallelerimizde Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz aracılığıyla ağaçlandırma çalışmaları yürütüyoruz" ifadelerini kullandı. Bir medeniyetin ölçüsünün ağaçlandırmaya verdiği önemle doğru orantılı olduğunu vurgulayan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, "Peygamber Efendimizin ağaçlandırma ile ilgili çok önemli hadisleri bulunmaktadır. 2012 yılında Adıyaman'da göreve başladığımızda Orman ve Su İşler Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda Atatürk Barajı Sağ Sahil Havzası Ağaçlandırma Projesi kapsamında, ağaçlandırma çalışmaları başlattık. Özellikle dikimini yaptığımız ağaçların tamamı köylülerimize gelir getirici ağaç türleridir. Bununla amacımız, kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza ekonomik anlamda katkı sağlamaktır. Yine Ziyaret çayı alanında yapımı devam eden Beşpınar Projesi kapsamında, çeşitli türlerden yetişmiş 10 binden fazla ağacı toprakla buluşturduk. Bu proje ile amacımız, vatandaşlarımızın aileleriyle hafta sonu zaman geçirebilecekleri ve dinlenebilecekleri bir mekan oluşturmaktı. Ayrıca, daha yeşil bir Adıyaman için ağaçlandırma çalışmaları kapsamında bütün okullarımızın bahçelerinde ağaçlandırma çalışmaları başlattık. Ağaçlandırma gerçekten çok önemli. Herkes kapısının önündeki veya tarlasındaki ağaca sahip çıksın. Düzenlenen yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yarışmaya katılarak dereceye giren öğrencilerimizin gözlerinden öpüyor, kendilerimi tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri tarafından Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında, liseler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Orman Haftası Ödülleri Sahiplerini Buldu

Orman Haftası Ödülleri Sahiplerini Buldu

Orman Haftası Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim