• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Orman: Beşiktaş'ın stadını bitirmesi lazım

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, "Beşiktaş'ın bir an önce stadını bitirip, bu rezillikten kurtulması lazım. İkinci yarı maçları nerede oynayacağı muamma bir kulüp durumundayız" dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Kasımpaşa Kulübü ile yaşanan gerilim nedeniyle, siyah-beyazlı futbol takımının sezonun ikinci yarısında maçlarını nerede oynayacağının muamma olduğunu belirterek, "Beşiktaş'ın bir an önce stadını bitirip, bu rezillikten kurtulması lazım" dedi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Koç Topluluğu ile yapılan sponsorluk anlaşmaları imza töreninde gündeme ilişkin soruları yanıtlayan başkan Orman, futbol takımının maçlarını oynayacağı stat konusunda, sezon başında konuşulan Kadıköy ihtimalinin tekrar gündeme gelip gelmeyeceği sorusuna verdiği cevapta, şunları kaydetti: "Şu anda şubata kadar 'şöyle böyle yapacağız' demenin manası yok. Bizim bir yönetim üslubumuz var. Bir işi yapmadan konuşmuyoruz. Önce bir görüşelim, Beşiktaş'ın menfaatleri neyi gerektiriyorsa ona göre hareket edeceğiz. Yaşanan olaylar şunu göstermiştir ki, Beşiktaş'ın bir an önce stadını bitirip, bu rezillikten kurtulması lazım. Biz bu ülkenin takımıyız, bu ülkeye hizmet ediyoruz. Bu ülkeye her branşta kupalar getirdik. Türkiye'nin bilinirliğine dünyada katkı veren bir kulübüz, fakat stadımızı kendi imkanlarımızla, kendi paramızla yapıyoruz. Görüyorsunuz oynayacak yer bulma konusunda çektiğimiz sıkıntıları. Her sorunun altından kalkıyoruz, kalkacağız."

Taraftarların beklentileriyle ilgili de bazı şeyler söylemek istediğini vurgulayan Orman, şunları kaydetti: "Dünyadaki en kolay şey, atıp tutmaktır. Bunu yapmak da o kadar kolaydır ki. Fakat hiçbir sonuca ulaşılamaz. Bizim bütün rakip camialarla, menfaatlerine dokunmadığımız için çok iyi ilişkimiz var. Bazıları menfaatlerine ters düşünce bazı açıklamalar yapıyor ama... Bu da bir ilk oldu. Biz mücadelemizi kamuoyunun önünde eskiden olduğu gibi büyük laflar ederek, arkası boş şeylerle yapmıyoruz. Kendi mücadelemizi yapmamız gerektiği gibi yapıyoruz. Herkes şunu bilsin ki, yönetim kurulu Beşiktaş'ın menfaatleri için 24 saat çalışmakta ve girişimi de yapmaktadır."

"Devre arası takıma takviye yapacağız"

Sponsorluklarla beraber takıma "dünya yıldızı" diye tabir edilen oyuncu transferi olup olmayacağı sorusuna Fikret Orman şöyle cevap verdi: "Kimse gerçeklerden uzaklaşmasın. Gerçek şu; biz ikinci yarı maçları nerede oynayacağı muamma bir kulüp durumundayız. Kasımpaşa Spor Kulübü ile olan gerginlik... Bu bizi çok rahatsız etti. Şimdi Beşiktaş Kulübü'nün stadı yok, nerede oynayacağı soru işareti. Stat gelirimiz yok. Rakiplerimiz çok ciddi, 100 milyon liranın üzerinde gelir elde ederken biz neredeyse sıfır gelirle oynuyoruz. Maçlarımız ceza nedeniyle taraftara kapandığı için bir de cebimizden para harcıyor pozisyonundayız."

Beşiktaş'ın güvenilir bir kurum olduğunu, borçlarını zamanında ödediğini ifade ederek, eskiden olduğu gibi gazetelerde "Futbolcuların alacağı var, başkan el koydu, para verdi" haberlerinin yer almadığını anlatan Orman, şöyle devam etti: "Gelirlerimiz azalırken, bu işler inanılmaz bir mücadele ve piyasaya verdiğimiz güvenilirlikle oluyor. Birinci hedefimiz, güvenilir bir şirket olarak sorumluluklarımızı yerine getirmektir. İkincisi de stadımızı yapmaktır. Futbol ve diğer branşlara yatırım yapıyoruz. Yeni genç kadromuz var. Yeni bir hocamız var. Yeni bir futbol mantalitemiz var. Bunun oturması biraz zaman alacak ama devre arası da takıma takviye yapacağız. Beşiktaş takımında oynayan her oyuncu bir yıldızdır. Takıma katkı sağlayacak en önemli oyuncuları alma gayreti içindeyiz. Bu, şartları ve şekli bize uygun olduğu takdirdedir. Eskiden olduğu gibi ver ona, at imzayı, ödeme, git mahkemeye, faiziyle 3 misliyle öde... Bunlar bizim yapacağımız işler değil"

Kasımpaşa Kulübü'yle yaşadıkları gerginlik

Fikret Orman, ligde oynadıkları maçın ardından Kasımpaşa Kulübü ile yaşadıkları gerilim konusunda çok üzüldüğünü belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Yönetici arkadaşlarım, başta Ahmet Nur Çebi olmak üzere bir üslubumuz var. Hiçbir camiayı ufak göstermek istemeyen, kim olursa olsun, bu amatör kulüp de olsa, aynı centilmenlikle yaklaşan bir yaklaşımımız vardır. Bundan da hiçbir zaman taviz vermedik. Orada üzüldük. Bizim duruşumuzu herkes bilir. Bir yerlere çekmek istemelerinden dolayı üzüldük. Bunu yapanların eski yöneticiler olmasından daha fazla üzüldük. İhsan ağabeyin (İhsan Kalkavan) konuya müdahil olduğunu tahmin etmiyorum. En az benim ve Ahmet Nur Çebi'nin üzüldüğü kadar üzüldüğünü tahmin ediyorum."

"Beşiktaş'ın artık Avrupa'da kupa kaldırabilecek bir aşamaya gelmesi lazım"

Beşiktaş'ı getirmeyi düşündüğü yer konusundaki hedefi sorulan başkan Orman, siyah-beyazlı futbol takımını Avrupa'da kupa kaldıran bir takım olarak görmek istediğini söyledi. Futbol, basketbol ve diğer branşlarda tamamen profesyonel bir yapılaşma sağlamış, stadı bitmiş, sosyal tesislerine kavuşmuş, üniversitesinin temellerini atmış bir hale gelmiş kulüp olmayı planladıklarını anlatan Orman, şöyle konuştu: "İnşallah bunu da başaracağımıza inanıyorum. Şu anki şartlarda konuşmak erken ama şahsi en büyük hedefim şudur; olacağına da inanıyorum gerçekten. Yeni stadımız ve sponsorluk anlaşmalarıyla beraber Beşiktaş'ın artık Avrupa'da kupa kaldırabilecek bir aşamaya gelmesi lazım. Bunu da 3-4 senelik yapılanmayla olacağına inanıyorum. Bu benim şahsi en büyük hedefimdir."

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim