• BIST 9745.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Orman: "Beşiktaş’ın Arkasından Havlayanlar Olacaktır"

Orman: "Beşiktaş’ın Arkasından Havlayanlar Olacaktır"
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, bir Moğol atasözünü hatırlatarak, "Beşiktaş olarak büyük bir kulübüz, arkamızdan havlayanlar olacaktır"...

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, bir Moğol atasözünü hatırlatarak, "Beşiktaş olarak büyük bir kulübüz, arkamızdan havlayanlar olacaktır" dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, BJK Fulya Şan Ökten Tesisleri'nin yeniden yapılandırma çalışmaları için gerçekleştirilen yıkım töreninde açıklamalarda bulundu. Vodafone Arena'da artık sona geldiklerini ifade eden Fikret Orman, "Burada zaferlere ve önemli günlere imza attık. Beşiktaş burada ömrünü geçirdi neredeyse. Yeni tesisler Ümraniye'den sonra burası atıl hale geldi. Daha evvel yapmak istiyordum ama nasip olmadı. Şu an konsantrasyonumuz diğer tesisler olduğu için burası biraz geçikti. En kısa sürede yenisini yapacağız. 1 yılda bitireceğiz inşallah. Akatlar'daki sosyal tesise başlayacağız inşallah. Söz verdiğimiz şeyler bunlar. Hepsini sıra sıra yapacağız. Beşiktaş bizim aldığımız dönemdeki Beşiktaş değil. Beşiktaş büyüdü artık. Beşiktaş'ın imkanları genişledi. Hep beraber bunu da hissediyoruz. Artık stadyumun da sonlarına geliyoruz. Allah kısmet ederse şubat ayının ortalarına doğru ne tarihte açacağımızı artık anons edeceğiz. Gece gündüz durmadan çalışıyoruz" dedi.

"ARKAMIZDAN HAVLAYANLAR OLACAKTIR"

Beşiktaş maçlarının ertelenmesiyle ilgili gelen soruyu cevaplayan Orman, "Niye mutsuz bir hava olsun. Bizim eski bir lafımız vardır, "Elle gelen düğün bayram" diye. Doğa olayı. Kimsenin organize ettiği bir şey değil. Beşiktaş'ın iki tane maçı ayarlasan olmaz. İkisi de ertelendi. Ama ertelenmiş olmasından dezavantaj çıkacak diye bir şey yok. Beşiktaş'ın çok kuvvetli bir kadrosu var. Çıkar, oynar, maçlarını da kazanır. Takviye de yaptı. Şu an Beşiktaş'a 4 tane transfer geldi. Veli ile Tolgay iki, Boyko ve Alexis ile 4 oldu. 4 tane yeni oyuncumuz geldi. Zaten takımımız kuvvetliydi. Beşiktaş Futbol Takımı'nın alacak sıkıntısı yok. Herkes paralarını alıyor. Beşiktaş Kulübü'nde bir bonservis borcu yok. Stadyum artık son süreçlerine geldi. Kışın ortasındayız, Allah'a hamd olsun güneşli günler yaşıyoruz. İşlerimizi yapıyoruz. Sıkıntı yok. Sıkıntıyı görmek isteyenler Beşiktaş'ı karıştırmak isteyenler. Onlar da olacaktır, normal bir şeydir. Kıskananlar olabilir. Onlar da olacaktır. Çok normal bir şey. Bir Moğol atasözü vardır, "Bir kurdun arkasından 40 tane köpek avlar. Zaten havlamıyorsa o kurt, kurt değildir" diye. Biz de Beşiktaş olarak büyük bir kulübüz, arkamızdan havlayanlar olacaktır" şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ta transferin bittiğini belirten Orman, "Pazartesi son gün zaten. Beşiktaş'ın transfere ihtiyacı yok. Bir tane oyuncuyu aldık, kiraya verdik dikkat ettiyseniz. Beşiktaş'ın şu anda hangi bölgeye transfere ihtiyacı var diye soracak olursak, yok. O zaman da transfere ihtiyaç yok" dedi.

"FUTBOL TAKIMININ YAPILANMASINA DEVAM EDİYORUZ"

Yapılan yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Orman, "Süleyman ağabeyle kimseyi kıyaslamak mümkün değil. Bizim ağabeyimizdi. Allah rahmet eylesin. Olduğu şartlarda değerlendirmek lazım. O dönemin yokluklarıyla bu dönemin varlıkları arasında icraat yapmak farklı şey. Biz daha şanslıyız. Süleyman ağabey de çok önemli hizmetler etti. Biz de elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Futbol takımının yapılanmasına devam ediyoruz. Her gün üstüne koyarak devam ediyoruz. Tesislerimiz de artık tesisleşmenin sonuna geldik Vodafone Arena ile beraber. Ümraniye'ye epey yatırımlar yaptık. Bu yaz iki tane daha yapacağız. Artık Ümraniye'nin ki bitmiş olacak. Vodafone Arena da bittiği zaman futbolun yapılanması bitmiş olacak. Ondan sonra artık futbolun haricindeki diğer şeylere, sosyal tarafına bakmamız lazım. Bizim bir lokalimiz yok, biz bir yerde buluşamıyoruz, bunları yapacağız. Elimizden geldiğince, bütçemiz yettiğince bir şey yapacağız" ifadelerini kullandı.

"AYIP EDİYORLAR"

Sosyal medyada Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş hakkında yapılan yorumlara da cevap veren Orman, "Ayıp ediyorlar. Şenol Güneş'i tanıyanlar, Şenol hocanın nasıl ilkeli, dürüst bir duruş adamı olduğunu bilirler. Maç kazanırsın, kaybedersin, böyle bir şey ayıp. Çok fazla yorum yapmak istemem. Sosyal medya çıkınca yiğitlik öldü bence. Yalan yanlış şeyler yazıp iftiralar atıyorlar, üzücü. Artık bu çağın şeyi. Ben ne okuyorum ne bakıyorum ne dinliyorum. Avukatlarım var, hakaret olduğu zaman dava açıyorlar" diye konuştu.

"BEŞİKTAŞ'IN ÖNCELİĞİ HER ZAMAN ŞAMPİYONLUKTUR"

Motivasyonlarının camia olarak şampiyonluk olduğunun altını çizen Orman, "Allah nasip, kısmet ederse Vodafone Arena'ya dönüp şampiyonluk turunu orada atmak istiyoruz. Beşiktaş, her maçı oynarken kazanmak için oynayacaktır. Ziraat Türkiye Kupası'nda gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz ama Beşiktaş önceliği her zaman şampiyonluk oldu. Zaten son maçlarda aldığımız sonuçlarda kupaya konsantrasyonumuzun çok yüksek olmadığı ama bundan sonra Buca'yı geçersek, ondan sonra da takım sayısı azalacağı için rekabetçi maçlar oynayabiliriz. Ondan sonra biraz daha zevkli olur ama Beşiktaş'ın konsantrasyonu şampiyonluktur" ifadelerini kullandı.

Oyuncuların sözleşmeleriyle ilgili gelen bir soruya ise Orman, "Bir şey olursa zaten kamuoyuna zaten KAP üzerinden açıklamalarda bulunuruz. Beşiktaş Futbol Takımı'nda sözleşmeler gün içerisinde yapılmıyor, süreçler itibariyle yapılıyor. Oyuncularımızın performansı iyi olduğu sürece elimizden geldiğince desteklemeye çalışıyoruz" dedi.

"BİZ OYUNCULARIMIZIN ALDIKLARI ÜCRETLERİ DE AÇIKLIYORUZ"

Türkiye'de tek şeffaf yönetilen kulübün Beşiktaş olduğunu belirten Fikret Orman, "Rakiplerimiz transfer yapıyorlar, açıklamıyorlar. Biz açıklıyoruz. Fakat esas önemli olan biz oyuncuların aldıkları ücretleri de açıklıyoruz. Başka kulüpler açıklamıyor. Bu bize şöyle dezavantaj yapıyor, başka oyuncunun pazarlığını ederken, herkes onun verilerini gördüğü için onu kaldıraç yapıp, bizle o şekilde pazarlık yapmaya çalışıyorlar. Artık ondan rahatsızlık duyuyorum ben. Yoksa şeffaflıkla alakası yok. TBK inceliyor, yeminli mali müşavir, vergi dairesi, UEFA inceliyor. Her şeyin şeffaf olması güzel de bir tek Beşiktaş'a olması güzel değil" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim