• BIST 9538.11
  • Altın 2486.5
  • Dolar 32.5
  • Euro 34.7941
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

ORKÖY Kredileri Üreticinin Yüzünü Güldürüyor

ORKÖY Kredileri Üreticinin Yüzünü Güldürüyor
Orman Genel Müdürlüğü'nün, vatandaşların yaşam şartlarını iyileştirmek amacıyla başlattığı proje çerçevesinde verilen ORKÖY kredileri, üreticilerin...

Orman Genel Müdürlüğü'nün, vatandaşların yaşam şartlarını iyileştirmek amacıyla başlattığı proje çerçevesinde verilen ORKÖY kredileri, üreticilerin yüzlerini güldürüyor.

Orman Genel Müdürlüğü'nün ORKÖY projesiyle her vatandaşa destek olurken, ORKÖY faaliyetleri çerçevesinde verilen kredilerle köylerde yaşayan vatandaşların kalkınmasının sağlanması hedefleniyor.

İlimizde Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü'nce Orköy faaliyetleri kapsamında Simav Aksaz köyünde 5 ünite süt sığırcılığı kredisi ile 32 ünite dış cephe ısı yalıtım ve kat kaloriferi kredisi verildi. Sofular köyünde 5 ünite süt sığırcılığı kredisi verildi.

Orman Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, Orköy Şube Müdürü Hakkı Torun ve Simav Orman İşletme Müdürü Osman Aksoy ile birlikte Simav Aksaz köyünde süt sığırcılığı ve dış cephe ısı yalıtım ve kat kaloriferi kredisi verilen köylüler ziyaret edilerek değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.Aksaz köyünde yapılan toplantıda köy muhtarı, kooperatif başkanı ve köylü vatandaşlar yer aldı.

Orman Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, yaptığı konuşmada, "Köylü vatandaşlarımıza verilen kredi desteği ile gelir seviyesinin yükseltilmesi amaçlanıyor. Süt sığırcılığı, besi sığırcılığı, süt koyunculuğu konusunda vatandaşlarımıza ekonomik katkı sağlanarak, ormanların üzerindeki baskının azalmasını istiyoruz. Çünkü ekonomik durum ne kadar iyi olursa, refah seviyesi o kadar artar ve hayat şartları iyileşir. Amacımız orman köylülerine verilen bu krediler ile daha rahat koşullarda bir yaşam elde edilmesine katkı vermek. 2015 yılında 183 haneye toplamda 4 bin 256 TL kredi verdik ve bundan dolayı çok memnunuz. Daha çok insanımıza hizmet sunmanın gayreti içindeyiz. Sosyal nitelikli krediler ile orman köylülerimiz evlerine ısı yalıtımı yaptırıp, kalorifer sistemli kuzine soba kurarak, hayat standartlarını yükseltiyorlar. Bu bizler için sevindirici. Artık evlerin her odası ısınıyor, her musluktan sıcak su akıyor, evlerde konfor sağlanıyor. Ayrıca köylülerimize sosyal içerikli mikrokrediler de veriyoruz. Amacımız daha çok yere ulaşmak ve daha çok vatandaşımıza elimizden geldiğince kredi desteği vermek" dedi.

Daha sonra Sofular köyüne geçen Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, köy muhtarı, köylü vatandaşlar ve aynı zamanda TYÇ projesi kapsamında 6 ay Orman İşletme Müdürlüğü tarafından işlendirilmiş köylü bayanlar tarafından karşılandı. Sofular köyünde yapılan toplantıda ORKÖY kredileri hakkında bilgiler verilirken, köylülerin talepleri alındı.

Ergüven, "Sadece ağaç dikmiyoruz, ormanların korunması, geliştirilmesinin yanı sıra köylülerin kalkınmaları için de destekler veriyoruz, onlara geçim kaynağı sunuyoruz. Bu imkanları iyi değerlendirilmesi alınan hayvanları ikiden dörde, daha sonra sekize çıkarılarak daha da arttırılmasıdır. Gezdiğimiz yerlerde görüyoruz ki gebe hayvanlarımız yavrulayarak hayvan adedi dörde çıkmış. Seneye inşallah bu altı olacak" şeklinde konuştu.

Köy muhtarı ve köylü vatandaşların verilen ORKÖY kredilerinden oldukça memnun oldukları, kredilerin devam etmesini istedikleri gözlendi.

Bölge Müdürü İbrahim Ergüven ve beraberindeki heyet, toplantı sonrası Sofular köyünde süt sığırcılığı kredisi kullanan bir vatandaşı ziyaret etti. (EFE)

ORKÖY Kredileri Üreticinin Yüzünü Güldürüyor

ORKÖY Kredileri Üreticinin Yüzünü Güldürüyor

ORKÖY Kredileri Üreticinin Yüzünü Güldürüyor

ORKÖY Kredileri Üreticinin Yüzünü Güldürüyor

ORKÖY Kredileri Üreticinin Yüzünü Güldürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim