• BIST 9718.08
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

ORKÖY Kredileri Bozüyük’teki Üreticinin Yüzünü Güldürecek

ORKÖY Kredileri Bozüyük’teki Üreticinin Yüzünü Güldürecek
Bilecik'in Bozüyük İlçe Orman İşletme Şefi Sabri Satış, Orman Genel Müdürlüğü'nün, vatandaşların yaşam şartlarını iyileştirmek amacıyla başlattığı...

Bilecik'in Bozüyük İlçe Orman İşletme Şefi Sabri Satış, Orman Genel Müdürlüğü'nün, vatandaşların yaşam şartlarını iyileştirmek amacıyla başlattığı proje çerçevesinde verilen ORKÖY kredilerinin, üreticilerin yüzlerini güldüreceğini söyledi.

Satış, Bozüyük'te bu yıl ilk olarak gelen başvurular sonrasında Alibeydüzü köyünde bu projenin uygulanmasının planlandığını kaydetti. Bu çerçeve de ilçeye bağlı orman köylerindeki üreticilerin ORKÖY kredilerinden faydalanmak için 3 kişiden az olmamak kaydıyla muhtarlar aracılığı ile orman işletmesine başvurabileceklerini belirten Orman İşletme Şefi Sabri Satış, "Orman Genel Müdürlüğü'nün ORKÖY projesiyle her vatandaşa destek olurken, ORKÖY faaliyetleri çerçevesinde verilen kredilerle köylerde yaşayan vatandaşların kalkınmasının sağlanması hedefleniyor. Köylü vatandaşlarımıza verilen kredi desteği ile gelir seviyesinin yükseltilmesi amaçlanıyor. Bu projeyle süt sığırcılığı, besi sığırcılığı, süt koyunculuğu konusunda vatandaşlarımıza ekonomik katkı sağlanması için çalışıyoruz. Çünkü ekonomik durum ne kadar iyi olursa, refah seviyesi o kadar artar ve hayat şartları iyileşir. Amacımız orman köylülerine verilen bu krediler ile daha rahat koşullarda bir yaşam elde edilmesine katkı vermektir. Daha çok insanımıza hizmet sunmanın gayreti içindeyiz. Sadece ağaç dikmiyoruz, ormanların korunması, geliştirilmesinin yanı sıra köylülerin kalkınmaları için de destekler veriyoruz, onlara geçim kaynağı sunuyoruz. Bu çerçeve de ilçemize bağlı orman köylerimizde ki üreticilerimiz 3 kişiden az olmamak kaydıyla muhtarlar aracılığı ile işletmemize başvurabilirler. ORKÖY projesi köylerdeki üreticilerimiz için güzel fırsatlar sunuyor. Bu konuda bilgi almak isteyen üreticilerimiz işletmemize gelerek proje hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirler" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim