• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Orhaneli Spor Şehri Olacak

Orhaneli Spor Şehri Olacak
Dünya Beşiktaşlılar Topluluğu tarafından organize edilen "Spor Şehirleri Toplantıları"nın sonuncusu Orhaneli'de yapıldı.

Dünya Beşiktaşlılar Topluluğu tarafından organize edilen "Spor Şehirleri Toplantıları"nın sonuncusu Orhaneli'de yapıldı.

Orhaneli Beşiktaşlılar Derneği Taner Ay'ın ev sahipliğinde İbrahim Hüsniye Çağlayan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyona, İstanbul Beşiktaşlılar Derneği kurucusu ve Dünya Beşiktaşlılar Topluluğu Genel Sekreteri Cüneyt Doğan, Spor Ülkesi Türkiye Projesi Koordinasyon Kurulu Üyeleri Faruk Bayır, Didem Farley, Gülnur Özdemir ve Bursa Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Cengiz Ulus katıldı. Projeye ilişkin sunumun yapıldığı toplantıda ayrıca Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tayır, beden eğitimi öğretmenleri ve antranörler katılırken, Orhaneli halkı, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çeşitli sivil toplum örgütleri ilgi gösterdi.

Proje Koordinasyon Üyelerinden Faruk Bayır, Orhaneli'nin doğal bir spor kompleksi olduğuna işaret ederek, temiz havası, ormanı, yaylası ve kanyonu ile zengin bir altyapıya sahip Orhaneli'nin dünya çapında sporcular yetiştirmek için son derece uygun bir merkez olacağını kaydetti.

Başkan Tatlıoğlu önderliğinde Orhaneli Olimpik Konseyi'ni kurarak işe başlayacaklarını ifade eden Bayır, başarılı olan sporculara özellikle Amerika'da tam burslu eğitim imkanının doğacağını söyledi. Yapılması düşünülen projelere maddi kaynak olarak bölgede bir kooperatif kurarak Orhaneli'ye özel markalar çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Bayır, bu konuda her türlü desteği vereceklerinin altını çizdi.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ise, projeyi ilk duyduğunda heyecanlandığını ve her konada desteğe hazır olduklarını kaydetti. Dağ yöresi insanının başarıya aç bir topluluk olduğuna vurgu yapan Tatlıoğlu, disipline edilmiş uygulamalarla dünya çapında başarı yakalayacak potansiyele sahip olduklarını belirtti.

Bu konuda belediye başta olmak üzere yerel kurum ve kuruluşların desteğini esirgemeyeceğine inandığını kaydeden Tatlıoğlu, Orhaneli'nin dünyanın en güzel yeri olduğunu yineledi.

Bursa Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Cengiz Ulus ve Orhaneli Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Taner Ay, Orhaneli ve dağ yöresine yapılacak hizmette katkı koymanın mutluluğunu yaşadıklarını, üzerlerine düşen her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söylediler.

Orhaneli Spor Şehri Olacak

Orhaneli Spor Şehri Olacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim