• BIST 9538.11
  • Altın 2486.5
  • Dolar 32.5
  • Euro 34.7941
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Orhan Birdal: Atatürk Havalimanı Avrupa ikincisi olacak

Orhan Birdal: Atatürk Havalimanı Avrupa ikincisi olacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, 10 yıl önce Avrupa'da 16. sırada olan Atatürk Havalimanı'nın bu...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, 10 yıl önce Avrupa'da 16. sırada olan Atatürk Havalimanı'nın bu yıl ikinci havalimanı olacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı'nın (PİLVAK) liselerde düzenlediği "havacılıkta gelecek sizinle gelecek" isimli resim, fotoğraf, şiir, kompozisyon ve kısa film yarışması ödül töreni Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanlığı'nda yapıldı. Törene; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, PİLVAK Başkanı Hüseyin Belpınar, THY Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci, sanatçılar, ödül alan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Orhan Birdal, özellikle Türkiye'de 15 yıldır havacılık sektöründeki gelişmelerin tüm tahminleri altüst ettiğini dile getirdi. Havacılık sektöründe çalışanların bugün itibariyle 120 binin üzerinde olduğunu belirten Birdal, "Ülkede 2003 yılında ekonomik olarak baktığımızda 2,2 milyar dolar havacılığın cirosu vardı. Geçtiğimiz yıl sonu itibariyle bu ciro 26,5 milyar dolara çıktı. Yani her yıl katlayarak büyüdü." dedi.

"Türkiye, Nuri Demirağ'ın, Vecihi Hürkuş'un başlatmış olduğu havacılık serüvenini daha da ileriye götürmek için bunu gerçekten dünya ölçeğinde havacılıkta var olduğunu ispat etmek için yoğun gayret sarf ediyor." diyen Birdal, konuşmasını şöyle sürdürdü: THY, dünyada 10 yıl önce sayısı bile belli değilken 20. sıranın da altında bir havayolu şirketiyken, bugün dünyanın üçüncü, dördüncü havayolu şirketi haline geldi. Atatürk Havalimanı 10 yıl önce Avrupa'da 16. sıradaydı. Bugün Atatürk Havalimanı, Londra Heathrow ve Paris'ten sonra Avrupa'nın 3. havalimanı oldu. İnşallah 2016 verileri çıktığında 2016 sonunda ikinci havalimanı olacak. Bunlar hep büyümenin göstergesidir."

PİLVAK Başkanı Belpınar da yarışmaya ilgi duyan gençlere, ailelerine ve okul yöneticilerine teşekkür etti. Değerlendirme heyetinin birbirinden güzel eseri değerlendirmede güçlük çektiğini aktaran Belpınar, çoğunun birinci olacak seviyede olduğunu aktardı.

Kısa film dalında ödül alan Rüveyda Dingiş ise "Bu yarışmayla beraber sanki bir hediye kutusunun içine düşmüş gibi oldum. Uçarak geldim, uçtum bu benim için güzel bir duydu. Ardından hava harp okulunun belki de gelecekteki yuvamın önünden geçtim. Önünden geçmek bile benim için tarifsiz bir duyguydu. Daha sonra pilotlar gördüm. Benim olmak istediğim yerde olan insanları görmek beni çok mutlu etti. İnşallah bir gün bu kapıdan pilot olarak girerim." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından yarışmada her kategoride birinci olanlara Roma seyahati, ikincilere Saraybosna, üçüncüye ise simülasyon eğitimi hediye edildi.

Cihan

Orhan Birdal: Atatürk Havalimanı Avrupa ikincisi olacak

Orhan Birdal: Atatürk Havalimanı Avrupa ikincisi olacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim