• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Orhan Avcıoğlu’ndan Sırbistan’da tarihi zafer

Orhan Avcıoğlu’ndan Sırbistan’da tarihi zafer
Dünya çapında birçok motorsporları organizasyonunda küresel anlamda Türkiye'yi temsil eden Toksport WRT, Balkan Ralli Şampiyonası'nın altıncı ayağı...

Dünya çapında birçok motorsporları organizasyonunda küresel anlamda Türkiye'yi temsil eden Toksport WRT, Balkan Ralli Şampiyonası'nın altıncı ayağı olan Sırbistan Rallisi'nde tarihi bir başarıya imza attı. Zorlu etaplara sahip Sırbistan Rallisi'nde Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi, genel klasmanda yarışı birinci tamamlayarak, Balkan Ralli Kupası'nda liderliğe yükseldi. Deneyimli pilot Orhan Avcıoğlu, şampiyonanın son ayağı olan Marmaris Rallisi'nde de birincilik koltuğuna oturarak, Balkan Ralli Kupası'nı lider olarak tamamlamayı ve sonrasında Avrupa Ralli Kupası Final Yarışı'na katılarak ralli tarihine adını altın harflerle yazdırmayı hedefliyor.

Kurulduğu ilk günden bu yana, birçok motorsporları organizasyonunda küresel anlamda Türkiye'yi temsil eden Toksport WRT, bu yıl 50'nci kez gerçekleştirilen ve Sırbistan'ın en önemli yarışlarından Sırbistan Rallisi'nde, kıran kırana bir mücadelenin oyuncusu olarak tarihi bir başarı sağladı. Toksport WRT pilotları Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz, Sırbistan'ın batısındaki Uzice bölgesinde gerçekleştirilen zorlu rallide, yarışı genel klasmanda birinci tamamlayarak Balkan Ralli Kupası'nda liderliğe yükseldi.

Yarışın hemen sonrasında Orhan Avcıoğlu "Balkan Ralli Kupası hedefimiz için geçtiğimiz Sliven Rallisi'nde değerli puanlar kazanmıştık. Balkan Ralli Kupası'nın altıncı ayağı olan Sırbistan Rallisi ise bu sene 50'nci kez düzenlendi; bu yarış Sırbistan'daki en büyük motorsporları organizasyonu olarak bilinir. Burada etaplar kendine has özelliklere sahip; çok dar ve kaygan zemin özellikleriyle öne çıkıyor. Antrenmanlar sırasında hava yağışlı ve oldukça soğuktu. Yarışta ise yağış olmasa da havanın soğuk olması, lastik seçimini çok zorlaştırdı. Cumartesi sabahı yanlış lastik seçimi ve spin atmamız bize zaman kaybı yaşatsa da mücadeleden kopmadık. Pazar günü için hedefimiz rakibimizle aradaki farkı kapatarak birincilik koltuğuna oturmaktı.

Sonuç itibariyle dört etabın üçünde en iyi zamanı yaparak 48 saniye fark ile yarışı kazandık. Co-pilotum Burçin Korkmaz'a, takımım Toksport WRT'ye, sevgili aileme ve bizi destekleyen herkese çok teşekkür ederim. Hedefimiz Marmaris Rallisi'ni de kazanarak Balkan Ralli Kupası'nı birinci tamamlamak ve Avrupa Ralli Kupası Final Yarışı'na katılmak" yorumunda bulundu.

Balkan Ralli Şampiyonası'nın 7'inci ve son ayağı olan ve bu yıl 46'ncısı düzenlenen Marmaris Rallisi, 20-22 Ekim tarihleri arasında, ülkemizde toprak zeminli parkurlarda gerçekleştirilecek.

Orhan Avcıoğlu’ndan Sırbistan’da tarihi zafer

Orhan Avcıoğlu’ndan Sırbistan’da tarihi zafer

Orhan Avcıoğlu’ndan Sırbistan’da tarihi zafer

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim