• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Orgeneral Özel'den 'istifa' açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Cumhuriyet’in kuruluşunun 90’ıncı yıldönümü dolayısıyla Çankaya Köşkü’nde verdiği resepsiyonda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in açıklamaları öne çıktı.
KILIÇDAROĞLU RESEPSİYONDA
 
Köşk’teki resepsiyona siyasetçiler, sivil toplum kuruluşu üyeleri, sanatçıların da bulunduğu 3 bin 600 kişi davet edildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin resepsiyonlara katılmama geleneğini dün gece bozdu. BDP’liler de resepsiyonda Sırrı Sakık ve Hasip Kaplan tarafından temsil edildi. İstanbul’daki programı nedeniyle Başbakan Tayyip Erdoğan resepsiyona katılamadı. Orgeneral Özel, bir soru üzerine Rus uçaklarının sınır ihlali yaptığı iddiasını yalanladı. Özel, Karadeniz’de F-16’ların tedbir amaçlı olarak kaldırıldığını bildirdi. Özel, bir başka soru üzerine Çin’den füze alımı kararına ilişkin ABD’nin bir rahatsızlık bildirmediğini söyledi.
 
BENİ DE BULAMAZSINIZ
 
TSK’nın acımasızca eleştirilmesinden yakınan Özel, şunları söyledi: “Ben TSK’yı siyasallaştırmamaya, her türlü siyasal ortamdan uzak tutmaya çalışıyorum. TSK, mutlak itaat ve disipline bağlı bir yapı. Yıkıcı eleştiriler yüzünden zafiyet olursa Türkiye’nin bekası etkilenir. Beni hedef tahtasına oturtursanız ben de insanım, bir süre sonra beni de bulamazsınız.”
 
AHMET, MEHMET İSTEDİ DİYE İSTİFA ETMEM
 
Gazetecilerin “İstifa mesajı mı” sorusuna Özel, “İstifa kişisel bir iştir. Ahmet, Mehmet istedi diye istifa etmem. Ben zor bir dönemde elimi taşın altına koyarak TSK’nın başına geldim. Arkadaşlarımın ve milletimin güvenine bakarım. Onu kaybedersem ancak öyle istifa ederim. Hizmet için buradayım. Bazıları gibi oraya buraya gelme derdim yok” yanıtını verdi. Özel, sonra gülerek, “Artık beni bir yıl konuşturamazsınız” diye gitti.
 
GÜL’DEN CHP’YE TÜRBAN ÖVGÜSÜ
 
Cumhurbaşkanı Gül, şu mesajları verdi: “Türkiye’nin iki önemli sorunu vardı. Kürt meselesi ve laiklik. Laiklik farklı anlaşılıyordu. Sağduyulu noktaya gelindi. Hak ve özgürlüklerin bir parçası da inanç ve giyinme hürriyeti. Türkiye’yi cendereye sokan laiklik anlayışından Avrupa’daki gibi bir anlayışa ulaşıyor olmak memnuniyet verici. (Başörtüsü ile Meclis’e gelinmesi) Siyasetin bileceği konu. Bu süreçte CHP’nin de katkısı oldu. Sorunun çözülmesinde anlayışın sağduyulu bir hale gelmesinde katkıları var.” 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim