• BIST 9562.51
  • Altın 2489.416
  • Dolar 32.4951
  • Euro 34.7968
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Organik ve Sağlıklı Beslenme

Organik ve Sağlıklı Beslenme
Gezi Parkı direnişinin üzerinden 2 yıldan fazla geçti. Çarşı davası başka olmak üzere Gezi Parkı direnişi ile ilgili davalar ya beraatla sonuçlandı ya da düştü. Ancak İzmir’den gelen bir haber Gezi Parkı tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

 

 

Organik beslenme; hormonlar, kimyasal maddeler, tarım ilaçları, ve antibiyotikler kullanılmadan, hayvan veya bitkisel canlı organizmalardan elde edilen yiyeceklerdir. Canlı organizmalarla ilgili bu özelliğe organiklik denir. Bir oluşum içinde yaşayan organizmalara benzerler ve birbirleriyle iç içe bulunurlar. Bu besinlerle yapılan beslenmelere organik beslenme denir. Organik ürün kullanmanın hem sağlığımıza hem de doğaya pek çok faydası vardır. Organik besinler doğal ve sürdürülebilir tarım özelliği sağlar. İlaç kullanılmaması durumunda hem toprakta üretilen ürünlerin hem de toprağa zararı olmamış olur bu sayede tarım alanı sürekli verimli kalır. Tarımla uğraşan işçiler içinde yararlıdır kimyasal ilaçlarla çalışmadıkları için hem deriye hem de solunum yoluyla yani her nefes aldığımızda kimyasal ilaçların olumsuz etkilerine maruz kalmamış oluruz.

 

Doğal Organik gıdalar

 

Dut pekmezini örnek verebiliriz. Özellikle kış aylarında vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. İçerisinde bol miktarda Protein, Mineraller, Magnezyum, Fosfor ve demir barındırır. Sabahları iki yemek kaşığı kâfidir. Faydalarına gelecek olursak karaciğere faydası vardır. Kanseri önler. Özellikle sigara içenlerde damar, karaciğer, akciğerde meydana gelen tahribatların giderilmesinde etkin rol oynar. Harika bir antioksidandır. Kemik sağlığını korur. İncir pekmezinde ise protein, karbonhidrat, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum içerir. A, B1, B2, B3, B6, C vitaminlerini barındırır. Ayrıca faydaları mide tembelliğine iyi gelir. Yanık ağrılarını keser. Nezle ve sıtmada kullanılır. Rize çayı ise vücudun su dengesini koruduğu, kanser yapıcı hücreleri giderme, beyin tümörü riskini azaltma, böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlama ve daha bir çok faydası bulunmaktadır

 

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim