• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Organik Ürünlere Doğal İlaç

Organik Ürünlere Doğal İlaç
Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Çandır Mahallesinde uygulanan organik tarım proje çalışmaları çerçevesinde organik ürünlere verilmek üzere doğal...

Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Çandır Mahallesinde uygulanan organik tarım proje çalışmaları çerçevesinde organik ürünlere verilmek üzere doğal ilaç yapımı ile ilgili üreticilere eğitim verildi. Doğal ilaç yapımı eğitimi veren Ziraat Mühendisi Sema Köseoğlu doğal ilaç yapımı uygulanarak nasıl üretim yapılacağı gösterildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personellerinden Ziraat Mühendisleri Seme Köseoğlu ve Figen Bayansalduz, tarımda hastalık ve zararlılara karşı kullanılan sentetik ilaçlara alternatif mücadele yöntemleri ve evde yapılabilecek doğal ilaçlar anlatıldı. Eğitim sonunda uygulamalı doğal tarımsal ilaçların nasıl yapıldığı gösterildi. Eğitime 45 kişi katılarak eğitim sonunda katılım belgesi verildi.

Tarımda kullanılan sentetik kimyasallar doğal dengenin bozulmasına ve buna bağlı olarak zararlı etmenlerin her geçen yıl artmasına, toprakların ve suların kirlenmesine ve ürünlerde kimyasal kalıntılara neden olduğu açıklanırken, kimyasallarla doğrudan temas halinde olan insanlarda alerjik reaksiyonların artması, sinir sistemi tahribatı, enzim dengelerinin bozulması, öğrenme güçlüğü, hafıza kaybı, kanser, Parkinson gibi sağlık problemleri görüldüğü belirtildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, doğal tarımsal ilaçlar ısırganotu, tespih ağacı tohumu, nane, soğan, sarımsak, acı biber gibi her bahçede bulunabilen doğal malzemeler olduğunu belirterek, "Bu malzemeler hem ekonomik, hem ekolojik, hem de elimizin altıdaki malzemelerdir. Kolay hazırlanırlar, sentetik kimyasallar gibi çevreye zararları yoktur. Ancak yine de hastalık ve zararlılar için öncelikle kültürel tedbirler alınmalı, mekanik, biyolojik ve biyoteknik yöntemler kullanılmalıdır. Hastalık riskinin ve zararlıların arttığı durumlarda ilaçlı mücadele yapılmalıdır. Etkin bir mücadele için doğru ilacı doğru dozda ve uygun ilaçlama tekniği ile kullanmak gerekmektedir" dedi.

Organik Ürünlere Doğal İlaç

Organik Ürünlere Doğal İlaç

Organik Ürünlere Doğal İlaç

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim