• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Organik Ürün Pazarı

Organik Ürün Pazarı
Samsun'un Bafra ilçesinde doğal ürünlerinin satıldığı pazar ilgi görüyor.

Samsun'un Bafra ilçesinde doğal ürünlerinin satıldığı pazar ilgi görüyor. Sürmeli Köyü Derneği tarafından her hafta sonu kurulan pazarda özellikle köylü kadınlar yetiştirdikleri doğal ürünleri satışa sunuyor.

İlçeye 10 kilometre mesafedeki 1924 yılında Yunanistan'ın Kavala bölgesinden gelen Olucak köyü mübadilleri tarafından kurulan Sürmeli Mahallesi'nde, Sürmeli Köyü Derneği (SÜRDER) tarafından hafta sonu kurulan pazarda özellikle köylü kadınlar yetiştirdikleri doğal ürünleri satışa sunuyor. Pazar alanının girişinde bulunan ürünlerin fiyat listesinde özellikle pazarda bulunan etiketsiz ürünlerin alınmaması ikazı bulunuyor. Dışarıdan gelen misafirler için piknik alanlarında kahvaltı yapma imkanı da bulunuyor.

Dernek Başkanı Süleyman Özata, "Köyümüzde açılan organik pazarın 65. haftasındayız. Çiftçilerimiz üretici aynı zamanda satıcı konumundalardır. Pazarımızın mevcut alanında sadece Sürmeli Mahallesi'nde olan ve üretilen organik ürünler bulunmaktadır. Burada üretilen ürünler, toprak altı, toprak üstü hayvansal olmak üzere 120 çeşidi geçmiş durumda. Gelen müşterilerimizin çoğuna istekleri doğrultusunda hizmet veriyoruz. Biz ve üreticilerimiz bu pazardan çok memnunuz. Gelen misafirlerimiz de memnun. Biraz daha genişletmek için gayretlerimiz var. Mevcut olan pazardaki ve köydeki bayanları bir arada toplayıp ,onlarla beraber aynı elden çıkan aynı ürünleri üretmek istiyoruz. Sürmeli patentini aldık. Bu patent altında önümüzdeki aylarda ürünlerimizi görebilirsiniz. Mevcut olan Türkiye'deki köylerimiz içerisine organik olarak tek köyüz. Sayısı 58 bini bulan köylerde organik pazar olarak tek köyüz. Kendimiz üretiyoruz, kendimiz pazarda satıyoruz. Dışarıya kargo ile gönderiyoruz. Bu vesileyle birlikte biz Samsun'u da organikte vilayetleri arasına getirmeye çalışıyoruz. Çünkü çevre köyleri de bu işin içerisine kattık. 5 köyün merkezi olduk. Bu 5 köyle beraber Bafra'da 55 tane organikçiden 37 tanesi derneğimiz kayıtlı üyelerdir. Bunların içinde organik belgesi alanlar var, geçiş ürünü olanlar var, yeni yeni kayıt ettiklerimiz var. Türkiye'de tek organik köy olarak ürünlerimizi satıyoruz" dedi.

Ev ekonomisine pazar kurulduğu günden bu yana maddi katkı sağladığını söyleyen bayan üreticiler ise, kendi yaptıkları annelerinden, ninelerinden öğrendikleri doğal ürünleri sattıklarını ifade ettiler.

Organik Ürün Pazarı

Organik Ürün Pazarı

Organik Ürün Pazarı

Organik Ürün Pazarı

Organik Ürün Pazarı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim