• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Organik tarım EXPO 2016’da masaya yatırıldı

Organik tarım EXPO 2016’da masaya yatırıldı
Alman-Türk işbirliği ile FiBl ve Ekokolik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) tarafından düzenlenen seminerde organik sektörde sürdürülebilir gelişmenin...

Alman-Türk işbirliği ile FiBl ve Ekokolik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) tarafından düzenlenen seminerde organik sektörde sürdürülebilir gelişmenin yolları ele alındı.

EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde Alman Bahçesi etkinlikleri kapsamında "Organik Gelecek-Organik Sektörde Sürdürülebilir Gelişmenin Yolları" konulu sempozyum düzenlendi. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Alman-Türk İşbirliği ile Organik Tarım Projesi Yönetimi ARGE Türkiye-Frankfurt sorumlusu Beate Huber, projeyi bir bitkiye benzeterek şunları söyledi:

"Bu proje bir bitki gibi. Büyür ve meyvelerini verir. Eğer bu bitki çok başarılı olursa yeni meyveler verir. Biz bu bitkiyi çok iyi bir çerçevede yetiştirdik. Türkiye'de çok iyi bir toprak gördük. Son derece angaje olmuş bir üretici var. Organik tarım için hazırlanmış kanunlar var. Böyle bir projeyi uygulayabilmek için iyi bir temel var."

Türkiye'de çevre koşullarının organik tarım açısından son derece elverişli olduğuna dikkat çeken Huber, Türkiye'deki organik tarım mevzuatının ve talebin de son derece iyi düzeyde olduğunu belirtti. 2011 yılı sonunda başlayan projenin 2012 yılında ilk meyvelerini vermeye başladığını söyleyen Huber, projenin kaliteyle ilgili bilinci iyileştirme amacı taşıdığına dikkat çekti. Proje kapsamında yapılan çalışmaları da anlatan Huber, "Almanya ve Türkiye açısından son derece iyi bir işbirliği oldu" dedi.

Seminerde projenin bir diğer paydaşı olan ETO'nun Başkanı Zafer Göynügür ise, proje kapsamında neler yapıldığını ve sonuçlarını anlattı. Seminerde küreselleşen dünyada sürdürülebilir tarım ve tüketici davranışları, Türkiye'de organik tarımın geleceğine ilişkin stratejiler, alınan dersler ve Türkiye'de organik tarımın en iyi örnekleri başlıklı sunumlar yapıldı. Toplantının sonunda EXPO 2016'daki Alman Bahçesi'nde sempozyum katılımcılarına resepsiyon verildi. Organik ikramların yapıldığı resepsiyonda Alman-Türk İşbirliği Organik Tarım Projesi'nin sembolik kapanışı yapıldı. Kapanış töreninde en iyi organik tarım üreticisi seçilen 3 üreticiye ödülleri verildi.

Organik tarım EXPO 2016’da masaya yatırıldı

Organik tarım EXPO 2016’da masaya yatırıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim