• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Organeral Necdet Özel'den sosyal medya vurgusu

Organeral Necdet Özel'den sosyal medya vurgusu
Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, Efes 2014 tatbikatında dünyanın yaşadığı değişime dikkat çekti.

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, Efes 2014 tatbikatında konuştu. Özel, medyanın önemine değindi, sosyal medya ve enformasyonun ülkelerde çeşitli mevsim devrimlerine neden olduğunu söyledi.  

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından her yıl İzmir’in Seferihisar İlçesi Doğanbey Mevki’nde gerçekleştirilen Efes Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı’nın, seçkin gözlemci günü gündüz bölümü gerçekleştirildi. Tatbikatı ilgiyle izleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, sık sık Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile yaptığı sohbeti dikkat çekti. Gerçek mermilerin kullanıldığı tatbikatta, birlikler, olası tüm seneryoları başarıyla uyguladı.

"O STRATEJİLER GEÇERSİZ" 
 
Tatbikatın bitmesinin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, konuşma yaptı. Orgeneral Özel, şöyle konuştu:

"Dost ve düşmanın kesin ayrıldığı cephesi yanı ve gelişi belli olan genel savaş teknikleri uygulandığı tek boyutlu tek yönlü, tespit edilebilir tehdit ortamı bugün yerini çok değişkenli ve birçok belirsizliği içeren zor bir ortama bırakmıştır. Bu nedenle soğuk savaş dönemi stratejilerini artık geçersiz kaldığı görüşü güç kazanmaya başlamıştır. Gelinen aşamada asitmetrik kriz ve mücadele yöntemlerini, konvansiyonel karar verme planlama, süreçleriyle kriz yönetim teknikleri, karşılaşılan risk ve tehditlere karşı yeterli olmamaya başlamıştır. 

Bu durum savunma paradigma ve kavramlarını giderek karmaşık ve çok boyutlu hale getirmiş güvenlik mimarisinde yeni arayışları gündeme taşımıştır.

"SOSYAL MEDYA VE ENFORMASYONLA ŞEKİLLENEN..."

Yakın gelecekte bu alanın daha da gelişeceği ülkenin tüm imkanlarının değerlendirileceği bir durum kazanacaktır. Nitekim yaşadığımız çağda ülkeler askeri yaptırımlardan çok politik ve ekonomik yaptırımların tehdidi altında bulunmakta. 
 
Sosyal medya ve enformasyonla şekillenen renkli değişim ve mevsim devrimlerine maruz bırakılmaktadır. Ekonomik manipülasyonlar ülke için dini etnik istismar en önemli tehdidi oluşturmaktadır. Bugün ülkeler askeri tehditle değil güvenliğe doğrudan etkisi olan ekonomik sosyal tehditle karşı karşı karşıyadır.

MEDYANIN DA ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK
 
Günümüzün ve geleceğin kriz döneminde başlayarak çatışma dönemi boyunca medyanın da önemli bir kuvveti çarpanı olduğu unutulmamalı. Ulusal ve uluslararası kamuoyu desteğinin sağlanması için medyanın önemli bir unsur olduğu göz nünde tutulmalıdır. Bu tatbikatı planlayan başarılı bir şekilde icra edilmesini sağlayan ege ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay olmak üzere görev alan herkesi kutluyor kendilerine teşekkür ediyorum. TSK'nın bugünkü güçlü duruma gelmesini sağlayan yüce milletime devlet büyüklerime komutanlarıma şükranlarımı sunuyorum."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim