• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Organ nakline önderlik yapan babaya oğlunun halı üzerindeki fotoğrafı verildi

Organ nakline önderlik yapan babaya oğlunun halı üzerindeki fotoğrafı verildi
İtalya'da 21 yıl önce otomobiline ateş açılması sonucu 7 yaşında yaşamını yitiren ve organlarıyla 7 kişiye hayat veren Nicholas Green'in babası Reginald...

İtalya'da 21 yıl önce otomobiline ateş açılması sonucu 7 yaşında yaşamını yitiren ve organlarıyla 7 kişiye hayat veren Nicholas Green'in babası Reginald Green, duygu dolu anlar yaşattı. Dünya çapında organ nakline önderlik yapan baba, oğluyla ilgili aldığı kararı, "Onun artık o bedene ihtiyacı yoktu. Ama biz birçok kişinin o küçük bedenin verebileceği şeylere umutsuzca ihtiyacı olduğunu biliyorduk." diyerek özetledi.

Green, Gaziantep Üniversitesi'nde 10 Mart Dünya Böbrek Günü nedeniyle düzenlenen toplantıya katıldı. Green'in konuşması dinleyicilere duygulu anlar yaşatırken, kendisi de oğlunun fotoğrafının işlendiği halıyı alırken gözyaşlarını tutamadı. Yaşadığı acı dolu anları hatırlatan baba Green, "Gece otobanda yanımızda bir araç belirdi. Biraz sonra yüksek sesle ve kızgın şekilde aracı kenara çekmemizi işaret eden sesler duyduk. Çok tehlikeli görünüyorlardı ve ben durmadım, hızlandım. Onlar da hızlandı. Öyle ki iki araba yan yana yarışıyorduk. Aniden büyük bir patlama sesi, açıkçası bir silah sesi duyuldu ve 7 yaşındaki Nicholas ile dört yaşındaki kız kardeşi Eleanor'un uyuduğu arka koltuk tarafının camı patladı. Eşim Maggie onlara bakmak için döndü, ikisi de huzur içinde uyuyor gibi görünüyordu. Bu bir nimet gibi görünüyordu. Birkaç saniye sonra sürücü penceresi patladı ve ön koltukta oturan bizlerin önünden bir kurşunun nasıl bize değmeden nasıl geçtiğini asla bilemeyeceğiz. Artık onlardan kurtulmuş olmayı ümit ederek baktım, önce yan aynadan sonra dikiz aynasından gecede kaybolduklarını gördüm. Sonraki bir kaç mil ışıklar ve insanları görebileceğimiz bir yer arayarak en yüksek hızda devam ettik. Yolda bir kaza olmuştu, polis ve ambulans oradaydı. Durdum, kapıyı açtım, arabanın ışığı açıldı ve Nicholas kıpırdamıyordu. Yakından baktığımda dilinin hafifçe dışarı çıkmış olduğunu gördüm. İki gün sonra doktorlar beyin ölümünün gerçekleştiğini söylediler. Ben böyle bir umutsuzluğu-kasveti hiç hissetmemiştim. Yürüyüşlerimizde asla bir daha tutamayacağım ellerini düşündüm. Bir daha asla "İyi geceler baba" deyişini duyamayacaktım." dedi.

"ORGANLARINI BAĞIŞLAMAYACAK MIYIZ?"

Eşi Maggie'nin sessizce "O artık gitti, organlarını bağışlamayacak mıyız?" dediğini anımsatan baba, "Aniden Nicholas vurulduğundan bu yana ilk kez, karanlıkta küçük ama çok parlak bir ışık gördüm. Bu mantıksız-duygusuz trajedinin içinde bazı iyi şeyler bulabilirdik. Ben "Evet" dedim, olanların hepsi buydu. Her şey çok netti. Onun artık o bedene ihtiyacı yoktu. Ama biz birçok kişinin o küçük bedenin verebileceği şeylere umutsuzca ihtiyacı olduğunu biliyorduk. Onların yüzlerini ya da kaç yaşında olduklarını tahmin edemesek de çok hasta olduklarını biliyorduk. Yedi kişiden dördü çok gençti ve bazıları ölümün eşiğindeydi. Şimdi, yirmi yıl sonra,en genci bile orta yaşa yaklaşıyor." diye konuştu.

Etkinlikte konuşan Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Balat ise Türkiye'de her 6 kişiden birisinin kronik böbrek yetmezliği hastası olduğunu belirterek, "Maalesef ülkemizde 7.5 milyon kişi kronik böbrek hastası." ifadelerini kullandı.Cihan

Organ nakline önderlik yapan babaya oğlunun halı üzerindeki fotoğrafı verildi

Organ nakline önderlik yapan babaya oğlunun halı üzerindeki fotoğrafı verildi

Organ nakline önderlik yapan babaya oğlunun halı üzerindeki fotoğrafı verildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim