• BIST 9452.29
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Organ Nakli Hayat Kurtardı

Organ Nakli Hayat Kurtardı
Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde, kadavradan gerçekleştirilen böbrek nakli ile 17 yaşındaki Aydın Kurt hayata yeniden tutundu.

Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde, kadavradan gerçekleştirilen böbrek nakli ile 17 yaşındaki Aydın Kurt hayata yeniden tutundu.

Kahramanmaraş'ta yaşayan ve beş kardeşin üçüncüsü olan Aydın Kurt, 2,5 yıldan beri böbrek hastası olduğunu belirterek, "Halsizlik nedeniyle gittiğim sağlık kuruluşunda, böbrek hastalığı teşhisi konuldu. İlaç tedavisi yeterli olmayınca iki yıl önce diyaliz tedavisi başlatıldı" dedi. Yaşadığı tüm bu olumsuzluklar nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kaldığını kaydeden Kurt, "Diyaliz süreci çok zordu. Kolum şişiyor, canım yanıyordu. İstediğimi yiyemiyordum, içemiyordum. Yorgunluk, halsizlik oluyordu. Ailem organ bağışı yapmak istedi, ancak kadavradan nakil için başvurduğumuzdan, "bir haber gelebilir" diye umutla bir süre beklemeye karar verdik" diye konuştu.

Diyaliz tedavisi gördüğü sırada kadavradan nakil için Sani Konukoğlu Hastanesi'ne kaydını yaptırdığını ve başvurduktan 6 ay sonra uygun kadavranın çıktığını anlatan Kurt, beklediği haberin Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezinden geldiğini söyledi. Hastaneden haberi alan annesinin kendisini aradığında koşarak eve gittiğini vurgulayan Kurt, "Haberi alınca çok mutlu oldum. Sonra ailemle birlikte Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'ne geldik. Gerekli tetkikler yapılarak, ameliyata girdim. Ameliyat beni hiç korkutmadı, çünkü hastanede bana çok iyi bakılacağını biliyordum. Doktorlarım Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu ve Doç. Dr. Selman Ünverdi çok ilgiliydi. Her şeyden çok memnun kaldım. Bağışı yapan aileye çok teşekkür ederim. Benim yaşadıklarımı düşünerek, herkesin bağış yapmasını istiyorum. Organ bağışıyla, aslında can bağışlıyorlar" dedi.

AİLENİN MUTLULUĞU

Fabrikada çalışan baba İzzet Kurt (52) ise Aydın'ın rahatsızlığını öğrendikten sonra tavsiye üzerine farklı illerde sağlık kuruluşlarıyla görüştüklerini, son çare olarak organ naklini düşündüklerini bildirdi. Uygun kadavra çıkmazsa oğluna böbreğini vermeyi düşündüğünü anlatan baba İzzet Kurt, organ bağışı sayesinde buna gerek kalmadığını ifade etti. Kurt, "Gaziantep'te böyle bir merkezin olması, çevre illerdeki hastalar için de çok büyük bir fırsat. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezinin başarılı nakilleri hepimiz için büyük bir umut oldu. Burada kendi evimizde gibiyiz. Ulaşım, gittiğimiz yerde kalma gibi sorunlar yaşamıyoruz. Ayrıca çok güzel, temiz, kaliteli ve güler yüzlü çalışanları olan bir hastane. Çok memnun kaldık, herkese öneriyoruz" diye konuştu.

Ev hanımı olan anne Güllü Kurt (46) da oğlunu diyalize her gönderilişinde ardından gözyaşı döktüğüne vurgu yaparak, "Yaşadığı sıkıntılara dayanamıyordum. Uygun kadavra çıktığı haberini aldığımda çok büyük mutluluk yaşadım" ifadelerini kullandı.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Selman Ünverdi de genç bedenlerin, bağışlanacak organlarla hayata kaldıkları yerlerden devam etme şansı bulduklarının altını çizdi.

Organ Nakli Hayat Kurtardı

Organ Nakli Hayat Kurtardı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim