• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Ordu’nun çehresi değişiyor

Ordu’nun çehresi değişiyor
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Şu ana kadar, il genelinde 191 projeyi tamamladık. 154 devam eden, 163 ise planlanan projemiz var" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Şu ana kadar, il genelinde 191 projeyi tamamladık. 154 devam eden, 163 ise planlanan projemiz var" dedi.

13 ilde Büyükşehir Belediyesi Kurulmasına İlişkin Kanun'da değişiklik yapan yasayla, 2013 yılında büyükşehir kapsamına alınan Ordu'da, 30 Mart 2014 seçimlerinin ardından değişim ve dönüşüm devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz başkanlığında, yeni kurulan belediyeler arasında kurumsal yapısını en hızlı şekilde tamamlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2.5 yılda hayata geçirdiği dev projelerle adından söz ettiriyor.

Bin 300 km yol sıcak asfaltla buluşuyor

Ordu'yu marka ve parmakla gösterilen bir il yapmak için çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Henüz adaylığımız sırasında, Ordu'nun en önemli sorunlarını çözmek için anket yaptırdık. Bu anket sonrası ise, birinci sorun yol, ikinci sorun su, üçüncü sorun ise çöp olarak ortaya çıktı. Göreve gelir gelmez, bu sorunların çözümü için çalışma başlattık. Şu anda 752 km sıcak asfalt projemize ek olarak belediye ekiplerimizce yollardayız. Sadece bu yıl 166 km asfalt yol yaptık. Tam bin 300 km sıcak asfaltı Ordu ilimizle buluşturacağız" diye konuştu.

Suya 180 milyon lira yatırım

Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü'nce il genelince su alanında büyük yatırımlara imza atıldığını belirten Başkan Yılmaz, şu bilgiyi verdi: "Şu ana kadar 180 milyon lira yatırım yaptık. 2.5 yılda, 19 ilçede 15 adet su arıtma tesisi, 30 adet su alma yapısı, 100 adet depo inşa ettik. Toplam 850 km içme suyu hattı, 50 km kanalizasyon hattına imza attık. On yılların sorunlarını çözüyoruz. Sadece Altınordu ilçesindeki altyapı 18 bin kişiye göre ayarlanmıştı. Tam 34 milyon liralık projeyle Altınordu şehir merkezinin altyapısını yeniden oluşturuyoruz."

30 yıllık çöp sorunu çözüldü

Daha önceleri anketlerde Ordu'nun çöp sorununun 3. sırada çıktığına vurgu yapan Başkan Yılmaz, bu sorunun çözümü için önemli hamleler yaptıklarını ve göreve geldiklerinin 13. ayında Altınordu ilçesindeki çöp alanının bertaraf edilerek çöp sorununun ortadan kaldırıldığını söyledi. Ünye Çimento ile yapılan anlaşma sonrası ise 19 ilçede çöp sorununu tamamen çözdüklerini dile getiren Başkan Yılmaz, "8 ay sonra Ordu'da çöp sorununun tamamını çözmüş olacağız. Hatta çevre illerin de sorunlarına çözüm üretmek için yardımcı oluyoruz. Altınordu, Çamaş, Gölköy, Mesudiye, Gürgentepe, Kabataş, Aybastı, Korgan, Kumru, Çambaşı, İkizce ve Akkuş ilçelerinin ortak kullanacağı 6 çöp transfer istasyonu, Gülyalı ve Çaybaşı'nda düzenli depolama alanları, Altınordu ve Ünye'de Ayrıştırma Tesisleri ve Ünye'de kırma ve yakma tesisiyle çöp artık sorun olmaktan çıkmıştır" açıklamasında bulundu.

"Ordu parmakla gösterilecek"

Ordu il genelinde dev projelere imza attıklarını belirten Başkan Yılmaz, bu projeler hayata geçtiğinde ilin kaderinin değişeceğini söyledi. Başkan Yılmaz, "Ordu'da başlattığımız AVM projesiyle, Bozete Peyzaj ve Macera Park projesiyle, Altınordu Kamyon Garajı, Altınordu Tenis Tesisleri, Dış Cephe Boya Projesi, 311 konutluk TOKİ projesi, Üç ilçede Akıllı Bisiklet uygulaması, Avrupa'nın en geniş Wİ-Fİ ağı projesi, Dünyanın en tatlı projesi Çikolata Park'la, Karadeniz'in denize en yakın Kayak Tesisi Projemizle, Fatsa Modern Mezbahane, Türkiye'nin en büyük Hayvan Hastanesi projemizle, Ünye Çamlık, Yunus Emre Kuruluş Kampı projemizle, Rıhtım Projemizle, Melet Kıyı Projemizle, İlçelerde oluşturduğumuz ve projeleri devam eden meydan projeleri, hanımlar lokalleri, Kadınlar Plajları, sahil düzenlemeleri gibi irili ufaklı 191 projeyi tamamladık. 154 devam eden, 163 ise planlanan projemiz var. Tüm bu projelerimiz tamamlandığında, Ordu ilimiz parmakla gösterilecek ve model bir büyükşehir olacak" diye sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim