• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Ordulu iş adamı Namık Altaş toprağa verildi

Ordulu iş adamı Namık Altaş toprağa verildi
Geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Altaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi, Altaş Özel Eğitim ve Altaş TV Yönetim Kurulu Başkanı...

Geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Altaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi, Altaş Özel Eğitim ve Altaş TV Yönetim Kurulu Başkanı ve Ordu'nun sevilen hayırsever iş adamlarından Namık Altaş, gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.

Yaklaşık bir hafta önce orduda beyin kanaması geçiren Namık Altaş, kentteki özel bir hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından Samsun'daki özel bir hastaneye sevk edildi. Namık Altaş, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak vefat etti.

Ordulu iş adamı Namık Altaş'ın cenaze namazı temelinin atılmasından yapımına kadar büyük emek sarf ettiği ve Karadeniz'in en büyük camisi olan Altınordu ilçesi Ulu Cami'de kılındı. Cenaze namazı öncesi binlerce kişi Namık Altaş'ın oğulları Selçuk ve Selman Altaş, kardeşleri Orhan, Turan ve Dursun Altaş'a başsağlığı dileklerinde bulundu.

Ordu Müftüsü Mürsel Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından kısa bir konuşma yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Namık Altaş'ın başlattığı bazı eserler olduğuna dikkat çekerek, "Başlattığı eserleri tamamlamak bize düşüyor" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Namık Altaş'ın Ulu Cami'nin yapımına ve bugünlere getirilmesinde büyük emekleri bulunduğunu hatırlatarak, "Vefat etmeden bir kaç gön önce görüştük. Camiye iki minare daha yapılması şerefe sayısının dörde çıkarılması konusunda istişare ettik. Görüşme bittikten sonra "Allah razı olsun, üzerimden öyle bir yük aldın" dedi ve adeta uçarcasına gitti. Gidiş o gidiş. Kendisi gerçekten hayır hasenat sahibi idi. Allah bu kadar imkanı olup hayır yapmayı nasip etmiyor herkese. Ama Namık ağabeyimiz ihtiyacı olan, fakir fukara olan herkese yetişmeye çalışırdı. Kendisine rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Ordu Valisi Seddar Yavuz da göreve başlamasından bu yana kıska bir zaman olmasına rağmen Namık Altaş'ı hayırsever bir insan olarak tanıdığını ifade ederek, "Hayır hasenat sahibi olduğuna biz şahidiz. Bu cami bir an önce bitsin diye uğraşan bir kardeşimizdi. İnanıyorum ki amel defteri hiç kapanmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Namık Altaş, konuşmaların ardından Karacaömer Mahallesi'nde aile kabristanlığında toprağa verildi.

Namık Altaş'ın cenaze törenine Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Ergun Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, eski milletvekilleri Ayhan Yılmaz ve Mustafa Adıgüzel, ilçe belediye başkanları, iş ve siyaset camiası binlerce kişi katıldı.

Ordulu iş adamı Namık Altaş toprağa verildi

Ordulu iş adamı Namık Altaş toprağa verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim